Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento visuomenės informavimo specialistė Justina Petravičienė portalui „Delfi“ pasakojo, kad vyro kūnas rastas bute Šiauliuose, kuriame jis pastaruoju metu gyveno.

„Įprastai visi mirę asmenys, kurių mirties priežastis neaiški, tiriami ir dėl koronaviruso, kad teismo medicinos ekspertai žinotų, su kokiomis asmens apsaugos priemonėmis turėtų dirbti“, – kodėl nuspręsta ištirti ukrainiečio kūną, paaiškino J. Petravičienė.

Pašnekovė pasakojo, kad asmuo buvo rastas be gyvybės ženklų savo namuose. Tada policija teismo medicinos ekspertams nurodė kūną ištirti ir iš mirusiojo buvo paimtas mėginys COVID-19 ligai nustatyti.

„Jam liga buvo patvirtinta po mirties, todėl mūsų epidemiologai negalėjo atlikti epidemiologinio tyrimo ir jokių duomenų nesame surinkę apie tą atvejį“, – paaiškino J. Petravičienė.

NVSC specialistai neturi duomenų, ar ukrainietis gyveno vienas, taip pat nežino apie tai, kokia buvo jo sveikatos būklė iki mirties.

„Asmuo buvo Ukrainos pilietis, neturėjęs šeimos gydytojo Lietuvoje, tad apie jo sveikatos istoriją jokių duomenų neturime“, – sakė J. Petravičienė.

Tačiau neabejotina, kad mirties priežastimi tapo COVID-19 liga. Tai patvirtino teismo medicinos ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)