Gavo 5 tarnybinius pranešimus

RŠL direktorius Remigijus Mažeika neslėpė, kad buvo gauti 5 tarnybiniai pranešimai dėl įtampos Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos centre, kuriame dirbo iš gyvenimo pasitraukusi gydytoja.

„Šiandien dar kartą norime pareikšti nuoširdžią užuojautą gydytojos artimiesiems ir kolegoms. Ligoninės administracija šiandien pateikė išsamią informaciją Sveikatos apsaugos ministerijai pagal paklausimą. Galime patvirtinti, kad buvo gauti 5 tarnybiniai pranešimai ir prašymai dėl įtampos Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos centre.

Aš, kaip vadovas, visais atvejais siekiau objektyviai išsiaiškinti problemas, todėl buvo sudaromos darbo grupės ir komisijos, išklausomos visos suinteresuotos šalys“, – sakė R. Mažeika.

Remigijus Mažeika

Pasak jo, vienodai elgiamasi visais panašiais atvejais. Ligoninė yra gavusi prašymų pateikti informaciją policijai ir Valstybinei darbo inspekcijai. Direktoriaus teigimu, informacija yra ruošiama.

Atsistatydinti nesiruošia

Kaip sakė R. Mažeika, ligoninė dalyvaus teikiant visą informaciją, kad kuo greičiau būtų „atskleista objektyvi tiesa“.

„Prie šios skaudžios nelaimės ir nuoširdaus liūdesio, deja, matyti ir noras pasinaudoti esama situacija bei išlieti savo nuoskaudas. Ligoninėje nuo 2019 metų vykdyti pokyčiai palietė daugelį padalinių ir darbuotojų. Visi pokyčiai atneša daug įtampos, ypač kai jų nevyko ilgą laiką. Bet ligoninė negalėjo nesikeisti – buvo sunkioje finansinėje situacijoje, technologiškai neatsinaujinusi, su vienais mažiausių atlyginimų Lietuvoje“, – teisinosi R. Mažeika.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo skyrius

Vykstant pokyčiams, pasak jo, pasikeitė daugiau nei 20 medicinos skyrių vadovų.

Ligoninės vadovas teigė, kad dėl minėto įvykio nusišalinti neketina, nors to buvo pareikalauta. Taip pat sakė, kad pagrindo nušalinti kaltinamų dėl šio įvykio vadovų neturi.

„Pagrindo šiandien nušalinti vadovus mes neturime jokio. Palaukime tyrimo ir išsiaiškinkime, kur yra tiesa“, – tikino R. Mažeika.

Pasakė, kodėl neleido gedėti

Žurnalistai klausė, kodėl ligoninės kolektyvui antradienį buvo uždrausta gedėti iš gyvenimo išėjusios medikės. Į tai R. Mažeika atsakė: „Turėjome iš Sveikatos apsaugos ministerijos deleguotos mobilios krizių valdymo komandos atstovus. Vadovaujantis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, savižudybes tyrinėjančių psichologų rekomendacijomis patariama vengti tokių reiškinių kaip savižudybės romantizavimas. Įvertinę tai, kad čia yra ligoninė ir daug žmonių susiję bendru darbu, o darbas labai sudėtingas, vengdami dar labiau eskaluoti šitą situaciją mes vadovaujamės Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis.“

Direktoriaus buvo paklausta, ką jis mano apie žvakutes, vis dar degančias prie ligoninės durų. Tai direktorius įvertino neigiamai.

„Aš manau, kad tai nėra tas geriausias būdas, kai ligoninėje dega žvakutės. Žvakutės paprastai dega kapinėse ir po to turėtų nebebūti, nes čia yra ligoninė. Aš įsivaizduoju, kaip jaučiasi darbuotojai, kurie ateina, taip pat ir pacientai. Manau, tai nepriimtinas dalykas“, – sakė R. Mažeika.

Tylioji akcija prie Šiaulių ligoninės

Pasidomėjus, už ką buvo atleista nusižudžiusi gydytoja, ligoninės atstovai sakė, kad tai buvo padaryta, vadovaujantis Darbo kodekso 58 straipsniu, mat nustatyta, kad savo veiksmais pažeidė tam tikrus teisės aktus ir taip padarė šiurkštų darbo pareigų pažeidimą.

Patyrė mobingą

„Delfi“ primena, kad gegužės 9 dieną socialiniuose tinkluose pasklido žinia apie iš gyvenimo savo noru pasitraukusią medikę. Kiek vėliau tai patvirtino ir Respublikinė Šiaulių ligoninė, kurioje dirbo gydytoja.

Po šio įvykio visuomenėje vėl pradėta garsiai kalbėti apie mobingą medicinos įstaigose. Teigiama, kad mobingą patyrė ir nusižudžiusi gydytoja. Kaip praėjusią savaitę išplatintame pranešime rašė Respublikinė Šiaulių ligoninė, iš gyvenimo pasitraukusi gydytoja „buvo atleista iš darbo Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (488)