Projektą parengė Lietuvos AIDS centras, bendradarbiaudamas su Jungtinių Tautų AIDS Programa bei Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje, LR Krašto apsaugos bei LR Vidaus reikalų ministerijomis. Šio projekto įgyvendinimą daugiau nei 130 000 litų remia Jungtinių Tautų AIDS Programa (UNAIDS) ir Jungtinių Tautų gyventojų fondas (UNFPA).

„Jungtinių Tautų AIDS Programa remia tokius projektus ir kitose – Europos, Lotynų Amerikos, Azijos šalyse. Džiaugiamės, kad šis projektas pradedamas įgyvendinti ir Lietuvoje.“ – sako Jungtinių Tautų vystymo programos atstovė Lietuvoje Cihan Sultanoglu.

Pagrindinis projekto tikslas – pagerinti esamas Lietuvos policijos pareigūnų, ugniagesių, kariuomenės, taikos palaikymo pajėgų žinias apie ŽIV/AIDS bei lytiškai plintančių ligų prevenciją. Projekto veikla skirta trims tikslinėms grupėms – policijos pareigūnams, ugniagesiams ir Lietuvos kariškiams. Jiems projekto įgyvendinimo metu numatyta teikti informaciją apie ŽIV bei kitas lytiniu keliu plintančias ligas, jų prevenciją.

Taip pat siekiama įtraukti minėtus pareigūnus į ŽIV/AIDS bei lytiškai plintančių ligų prevencinį darbą bendruomenėse, parengti specialiąsias apmokymo programas, dalintis darbo patirtimi ir žiniomis. Įgyvendinant projektą bus vykdomi intensyvūs pareigūnų apmokymai, dėstomos paskaitos jų mokymo įstaigose.

“Kadangi policijos pareigūnai, ugniagesiai bei kariškiai priklauso padidintos rizikos grupei, formuoti jų įgūdžius prevencijos srityje yra labai svarbu. Tačiau dar svarbiau yra tai, kad visi šie pareigūnai dirba su bendruomenėmis ir turi joms didžiulę įtaką. Žinių bei įgūdžių turintys pareigūnai yra naudingesni bendruomenėms ir gali padėti jų nariams“ – sako AIDS centro vadovas Saulius Čaplinskas.

Projektą įgyvendina Lietuvos AIDS centras, o projekto įgyvendinimą koordinuoja Jungtinių Tautų vystymo programa (JTVP) Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją