Antradienį, birželio 22 d., vakcinacijos palapinė įsikurs Pakruojo rajone, Žeimelio seniūnijos Vienybės aikštėje. Penktadienį, po Joninių, birželio 25 d., norintys pasiskiepyti uostamiesčio ir kitų regionų gyventojai kviečiami prie Klaipėdos „Akropolio“ centrinio įėjimo Nr. 1.

Atvykstančiųjų skiepytis akcijos organizatoriai prašo įvertinti vasaros karščius ir su savimi turėti vandens, apsauginius kremus ir skėčius nuo saulės, o vyresnius žmones, jei yra galimybė, rekomenduoja, kad lydėtų artimieji.

Kaip ir iki šiol, žmonės bus skiepijami vienos dozės „COVID-19 Vaccine Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina. Atvykstant būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad būtų galima suvesti duomenis apie vakcinaciją į e. sveikatą.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, mobilios komandos birželio mėnesio vizitai eina į pabaigą, tad siekiant paskiepyti kuo daugiau žmonių ir pasiekti kuo geresnius vakcinacijos rodiklius, jau planuojamos turo išvykos liepą.

Daumantas Gutauskas

„Apie tai, kur antrąjį vasaros mėnesį mobili ekspertų komanda įkurs laikinas vakcinacijos vietas skelbsime artimiausiu metu, kad žmonės žinotų iš anksto ir galėtų susiplanuoti laiką bei atvykti savo vakcinos. Džiugu, kad ši iniciatyva pasiteisino ir kiekviename mieste sulaukiame būriais norinčiųjų skiepytis. Neabejotinai, tai rodo, kad turime tęsti šią veiklą tiek, kiek reikės, kol bus norinčių skiepytis. Juolab, kad dabar Lietuvos mastu yra šiek tiek sumažėjęs žmonių aktyvumas skiepijantis, tad pasiskiepyti be išankstinės registracijos – puiki galimybė“, – sako D. Gutauskas.

Mobiliose komandose dirba didžiulę patirtį turintys sveikatos priežiūros specialistai, tarp jų ir medikai, o „Caritas“ savanoriai padeda reguliuoti atvykusiųjų skiepytis srautą.

Šią iniciatyvą NKC įgyvendina su Vyriausybės kanceliarija ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Planuojamos Nacionalinio kraujo centro (NKC) mobilios komandos išvykos:

NKC išvykos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją