„Šiuo metu baigiame paskiepyti 70–74 metų senjorus ir likusius prioritetinių grupių pacientus, sveikatos apsaugos ministro patvirtintame sąraše įrašytus pirmiau šios grupės. 65–69 metų gyventojus skiepytis kviesime jau kitą savaitę. Visiems pacientams suteikiame galimybę rinktis vakciną iš tuo metu poliklinikoje turimų.

Siekdami užtikrinti, kad poliklinikoje būtų sunaudotos visos per savaitę gautos vakcinų dozės, kovo 25, 29 dienomis kviečiame skiepytis pacientus, kuriems dar neatėjo eilė pagal sąrašą“, – feisbuke rašė Šeškinės poliklinika.

Kaip „Delfi“ sakė Šeškinės poliklinikos rinkodaros ir plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Kliučininkienė, poliklinika paskaičiavo, kad savaitės pabaigoje tikriausiai dar liks neišnaudotų „AstraZeneca“ vakcinų. O pagal naująjį Sveikatos apsaugos ministro įsakymą, jei gydymo įstaiga mato, kad lieka nepanaudotų vakcinų, galima skiepyti kitas, žemesnio prioriteto grupes arba grąžinti likusias dozes.

Pasak specialistės, neretai pasitaiko tokių atvejų, kad pasiskiepyti atsisakoma tą pačią dieną. Taip pat būna, kad žmogus suserga ir atvykti negali. Dėl šių priežasčių ir numatoma, kad vakcinų savaitės pabaigoje liks.

„Tai mes kviečiame pacientus, kurie yra vyresni nei 65 metų ir sutinka skiepytis „AstraZeneca“. Kol kas kitos vakcinos pasirinkti jie negalės, jei norės skiepytis dabar“, – sakė L. Kliučininkienė.

Poliklinikos atstovė pastebi, kad žinia apie vakcinacijos „AstraZeneca“ sustabdymą tikrai neigiamai paveikė žmones. Ne vienas jų jau ir prieš tai nenorėjo šios vakcinos.

„Ir anksčiau žmones, kurie atsisakydavo skiepytis „AstraZeneca“, įrašydavome į atskirą sąrašą ir būdavo pažymėta, kad jie laukia „Pfizer“ vakcinos. Tik iškart perspėdavome, kad galimybė pasiskiepyti „Pfizer“ gali ateiti tik po kelių mėnesių. Jei likdavo keletas vakcinų atidarius buteliuką, paskambindavome keliems žmonėms ir juos paskiepydavome iš eilės pagal tą surašytą sąrašą. Dabar, kadangi jie turi teisę būti iškart perrašomi, jiems siūloma kita diena, kai tik turėsime norimos vakcinos“, – kalbėjo

Skiepytis likusiomis „AstraZeneca“ dozėmis kol kas galės tik vyresni nei 65 metų amžiaus žmonės ir priklausantys Šeškinės poliklinikai.

Primename, kad po įtarimų, jog „AstraZeneca“ vakcina lemia kraujo krešumo problemas, skiepijimas šia vakcina buvo laikinai sustabdytas. Tačiau praėjusį ketvirtadienį, po Europos vaistų agentūros pareiškimo, jog vakcina neturi nieko bendra su kraujo krešumo problemomis, skiepijimas buvo atnaujintas.

Nuo ketvirtadienio ministerija priėmė sprendimą, kad žmonės galės rinktis, ar nori skiepytis „AstraZeneca“, ar laukti kitos vakcinos. Jei vakcinų lieka, jomis galima skiepyti kitas prioritetines grupes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)