Skaičiuojama, ateinančių metų PSDF biudžetas sudarys apie 2 mlrd. 60 mln. eurų. Ekspertų teigimu, kitų metų PSDF bus rekordiškai didesnis – palyginus su 2018 m., jis auga 17 proc. arba 296 mln. eurų.

Kitąmet pagrindinę PSDF biudžeto išlaidų dalį sudarys lėšos sveikatos priežiūros paslaugų išlaidoms apmokėti. Šioms išlaidoms kitais metais iš viso numatoma skirti apie 1,39 mlrd. eurų, tai, palyginti su 2018 metų Seimo patvirtintu PSDF biudžetu, apie 196 mln. eurų daugiau.

Vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms numatoma skirti apie 349 mln. eurų, tai per 38 mln. eurų daugiau nei Seimo patvirtintame šių metų PSDF biudžete. Beveik 59 mln. eurų skiriama medicininei reabilitacijai ir sanatoriniam gydymui (finansavimas padidėjo daugiau nei 8 mln. eurų), per 12 mln. skiriama ortopedijos techninėms priemonėms (padidėjo daugiau nei 100 tūkst. eurų), apie 119 mln. eurų skiriama sveikatos programoms ir kitoms sveikatos draudimo išlaidoms (padidėjo daugiau nei 21 mln. eurų).

Sveikatos priežiūra Lietuvoje finansuojama PSDF biudžeto lėšomis, privalomąjį sveikatos draudimą ir jo fondą administruoja Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)