MBT – toks šios cheminės medžiagos pavadinimas. Tačiau pulti nerimauti, jeigu esate naudoję prezervatyvus, neverta – nemanoma, kad juose esantis MBT kiekis galėtų kelti pavojų.

Nepaisant to, Pasaulinė sveikatos organizacija įspėja, kad ši produktų iš gumos gamyboje naudojama medžiaga „gali sukelti vėžį“.

MBT aptinkama prezervatyvuose, kūdikių žindukuose, guminėse pirštinėse, batų vidpadžiuose, automobilių padangose ir kituose produktuose, kurių gamyboje naudojama guma.

„Ji buvo aptikta pirštinėse ir kūdikių buteliukų žindukuose bei čiulptukuose“, – teigia profesorius Hansas Kromhoutas, dalyvavęs Prancūzijoje vykusiame susitikime, kuriame buvo nuspręsta, kad ši cheminė medžiaga kelia pavojų.

Jis pridūrė: „Neseniai buvo nustatyta, kad labiausiai tikėtinas šio užterštumo šaltinis yra įkvėpiamosios kelio dulkės nuo sudėvėtų guminių padangų“.

Kalbant apie vėžio grėsmę, MBT dabar vos viena pakopa žemiau už cigaretes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)