Būtinoji pagalba ir planinės paslaugos klinikose kitomis ligomis sergantiems pacientams teikiamos įprasta tvarka.

Klinikose koronavirusinė infekcija nuo spalio 1 dienos diagnozuota 40 medikų, izoliavęsi dėl kontakto su infekuotais žmonėmis – 46 medikai.

Atraminėje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje gydomi 56 COVID-19 sergantys pacientai, vienas iš jų – Reanimacijos-intensyviosios terapijos skyriuje.

VUL Santaros klinikų Infekcijų kontrolės skyriaus specialistai teikia metodinę pagalbą atraminių ligoninių personalui, prireikus vyksta į vietą.

Linas Svetikas

Pastarąją savaitę vis augant koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičiams, didžiausias krūvis tenka Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyriui, kad būtų įvertinta pacientų sveikatos būklė ir būtų valdomi pacientų srautai. Skyriaus vedėjas Linas Svetikas informuoja, kad į Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyrių kasdien kreipiasi 35–45 pacientai, kurių didžioji dauguma šiuo metu yra infekuoti COVID-19. Kai kuriomis dienomis stacionarizuojama beveik pusė atvykstančiųjų: „Laikomasi griežtų infekcijų kontrolės reikalavimų. Koronavirusu sergantys pacientai gydomi tik tam skirtuose skyriuose, į kuriuos juose nedirbantys darbuotojai, ar pašaliniai asmenys, lankytojai tiesiog užeiti negali“.

Santaros klinikose šiuo metu yra keturi skyriai, skirti COVID-19 sergančių pacientų gydymui, jie yra trijuose skirtinguose korpusuose. Jei bet kuriame nekovidiniame ligoninės skyriuje būtų nustatytas koronavirusu sergantis pacientas, toks pacientas būtų perkeltas tolesniam gydymui į COVID-19 skyrių. „Tikriausiai viena svarbiausių problemų, su kuriomis susiduria ir kitos įstaigos – darbuotojų užsikrėtimas ar izoliacija po kontakto. Taip įvairūs skyriai netenka personalo ir didėja darbo krūviai“, - sako L. Svetikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)