Tai klinikos paskelbė savo „Facebook“ paskyroje ir portalui „Delfi“ patvirtino Santaros klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė.

„Pacientų lankymas iki kovo 5 d. laikinai stabdomas Vidaus ligų diagnostikos bei 2-me Kardiologijos skyriuje (Santariškių g. 2, A korpuse)“, – rašoma ligoninės socialinio tinklo paskyroje.

Kaip pirmadienį skelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis sumažėjo ir siekė 700,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų, ankstesnę savaitę šis rodiklis buvo 871,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Tačiau 7-ąją šių metų savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta du kartus daugiau pacientų, nei savaitę prieš tai. Praėjusią savaitę į ligonines dėl gripo paguldyti 59 asmenys, iš kurių 52 buvo vaikai iki 17 m. amžiaus. 6-ąją savaitę į ligonines pateko – 28, iš kurių 26 buvo vaikai iki 17 m. amžiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)