Prie rezidento vadovo ir rezidento mentoriaus funkcijų siūloma pridėti nuostatas dėl laikymosi etinių įsipareigojimų, veiklos skaidrumo principų ir gebėjimo tinkamai reaguoti į korupcijos reiškinius.

Rezidento mentoriui, kurio pozicija įsteigta šiais metais, siūloma pridėti funkciją atsakyti už pavedimą rezidentui, teikiančiam sveikatos priežiūros paslaugas, savarankiškai atlikti darbus ar veiksmus.

Taip pat teikiamas pasiūlymas rezidento mentoriui, kuris yra rezidentūros bazės (sveikatos priežiūros įstaigos) paskirtas sveikatos priežiūros specialistas, nedirbantis universitete, atnaujinti edukacines kompetencijas sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka.

Be to, nutarimo pakeitimo projekte siūloma pakeisti nuostatą taip, kad Sveikatos apsaugos ministerija su universitetu ir rezidentūros baze sudarytų valstybės biudžeto lėšų panaudojimo sutartį.

Anot SAM, šiuo pakeitimu ministerijos turimų atsakomybių apimtis nepasikeistų.

„Pasikeitė sudaromos sutarties pavadinimas, todėl, siekiant suvienodinti formuluotes, pavadinimas buvo atnaujintas ir šiame teisės akte“, – Eltai patikslino SAM.

ELTA primena, kad praėjusių metų lapkritį SAM inicijuoti įstatymų pokyčiai, apimantys gydytojų rezidentų ir gydytojų odontologų rezidentų darbo sąlygų gerinimą, įsigaliojo 2023 m. sausio 1 d. Jais buvo panaikinti jaunesniojo ir vyresniojo gydytojų rezidentų statusai, patvirtinta, kad prie rezidento atlygio už praktiką turės prisidėti ir gydymo įstaigos. Taip pat pakeisti reikalavimai rezidentūros bazėms bei įteisinta gydytojo rezidento mentoriaus sąvoka.

Rezidento mentoriai nuo šiol gali koordinuoti gydytojų rezidentų praktinių įgūdžių įgavimo procesą tose rezidentūros bazėse, kuriose nėra rezidentų vadovų, dirbančių universitete.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją