Kaip skelbia Sobesednik.ru, jau vien tai, kad žmogus randa savyje jėgų ir motyvacijos reguliariai lankytis sporto salėje ar baseine, labai sveikintinas ir sveikatai naudingas gyvenimo būdo pokytis.

O jeigu sportui jėgų žmogus randa anksti ryte, daugumai toks didvyriškumas nesuvokiamas protu, nes 7 val. ryto dauguma iš mūsų geba tik miegoti arba bambėti, jeigu vis dėl to tenka keltis.

Tačiau būtent ankstyvi rytai – geriausias laikas sportuoti, nustatė Glazgo universiteto širdies ir kraujagyslių ligų tyrimo specialistai.

Mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė, jog tie, kurie sugeba anksti rytais tuščiu skandžiu užsiimti sportu, lieknėja net 33 proc. veiksmingiau nei tie likusieji. Svarbi pastaba: tokių rezultatų pasiekti pavyks tik tuo atveju, jeigu tokia rytinė mankšta taps įpročiu – priešingu atveju neverta net pradėti.

Ką apie sportą rytais mano specialistai?

Sportas prieš pusryčius – aristokratų įprotis.

Sveikos mitybos mokslų daktarė Marina Kopytko teigia: „Aristokratai rytais prieš pusryčius jodinėdavo arkliais – tokia mankšta laikyta naudinga sveikatai ir grožiui. Jeigu žmogus sugeba rytais atsikelti anksčiau ir pasportuoti prieš pusryčius – labai gerai. Tokiu atveju organizmui nebus ko deginti – tik riebalų atsargas. Tačiau tokia rytinė treniruotė turėtų užtrukti ne trumpiau 40-45 minučių“.

Deja, toks režimas tinka toli gražu ne visiems. Tačiau išbandyti verta – pabandykite mėnesį pasportuoti anksti rytais ir įvertinkite, ar jums toks režimas tinka. 

„Jeigu antroje dienos pusėje jaučiatės apsnūdę, trūksta jėgų, jaučiate nuovargį, o per savaitę pavyksta atsikratyti mažiau nei 0,5 kilogramo svorio, galima drąsiai teigti, jog aristokratų lieknėjimo metodas jums netinka“, - teigia M. Kopytko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)