Kai jie išgerdavo didesnį kiekį – apie šešias skardines alaus per valandą, – tie, kurie dar ir rūkydavo patirdavo sunkesnes pagirias.

Su priklausomybėmis dirbančios įstaigos tikisi, kad šis tyrimas motyvuos rūkančiuosius mesti rūkyti švenčių metu.

Tyrimo rezultatai buvo paskelbti „Journal of Studies on Alcohol and Drugs“.

Vienas iš tyrėjų, daktaras Damaris Rohsenow iš alkoholio ir priklausomybių tyrimų centro Browno universitete sakė: „Išgėrę tokį patį kiekį alkoholio, žmonės, kurie tą dieną dar ir rūkė, greičiausiai patirs pagirias ir jos bus sunkesnės.“

„Pats rūkymas yra siejamas su padidėjusia pagirių rizika lyginant su visais nerūkančiais.“

„Tai padidina tikimybę, kad rūkymas turi tiesioginį poveikį pagirioms.“
Su priklausomybę kovoti padedančios įstaigos atstovas kvietė atlikti tolimesnius tyrimus, nes alkoholio ir rūkymo sąveiką yra sudėtinga paaiškinti.

„Mes palaikome tyrimus pagrįstais bet kokioje srityje, kuria galima pasinaudoti kuriant prevencines kampanijas, ypač jauniems žmonėms, kurie paauglystėje dažnai eksperimentuoja su alkoholiu, cigaretėmis ir narkotikais.“

„Tikimės, kad žinojimas, jog rūkymas gali pasunkinti pagirias, padės jiems sumažinti rūkymą, alkoholio vartojimą ar abu dalykus“, - sakė atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)