Kardiologas Noyanas Gokce kartu su kolegomis ištyrė lieknų ir apkūnių žmonių riebalinio audinio mėginius. Paaiškėjo, kad lieknų žmonių audiniuose nebuvo uždegimo požymių, jų kraujagyslės funkcionavo normaliai, skirtingai nei apkūnių žmonių.

Tiesa, 30 proc. nutukusių žmonių riebalinis audinys nebuvo linkęs į uždegimus, jų organizme nepastebėta sumažinto jautrumo insulinui, o kraujotakos sistema funkcionavo normaliai, kaip lieknų žmonių.

Tyrėjai reziumavo, kad augant svoriui, žmogaus organizmo polinkis į uždegimus didėja. Be to, išsivysto didesnis polinkis sirgti širdies ir kraujotakos ligomis bei medžiagų apykaitos ligomis.

Laimei, toks likimas laukia ne visų apkūnių žmonių. Greičiausiai, minėtųjų 30-ies proc. apkūnių žmonių riebalinis audinys funkcionuoja kitaip. Būtent čia ir slypi raktas į sėkmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)