„Tai dažniausiai pasireiškia, kad mes visur kartu, kad aš viską apie tave žinau, (...) kad visada turi būti man pasiekiama, aš galiu skambinti nežinau kiek kartų per dieną ir pan. Iš kitos pusės, yra labai greitai siekiama lytinių santykių. Tai merginai, kuriai vaikinas per pirmą pasimatymą pabandė pavartoti tam tikrą spaudimą, kad gautų intymių santykių, reikia labai stipriai susimąstyti“, - laidoje „Pasaulis pagal moteris“ nurodė L. H. Vasiliauskienė.

Merginos, pasak psichoterapeutės, visuomenės yra skatinamos būti seksualiomis, tačiau iš kitos pusės pačios turi saugotis, kad netaptų smurto aukomis.

„Yra dvigubi standartai: iš vienos pusės ji skatinama turėti intymius santykius, būti laisva, drąsi, seksuali, bet iš kitos pusės ta pati kultūra kitos lazdos galu muša: jeigu kas nors ne taip išeina, tai dažniausiai yra sakoma, kad ji pati kalta“, - kalbėjo L. H. Vasiliauskienė.

Dėl to, pasak psichoterapeutės, vyresnės moterys turėtų padėti jaunesnėms palaikymu, mentoryste ir buvimu šalia.

Vidaus reikalų ministerijos duomenis smurtą šeimoje patyrusių moterų 2004-2012 metais nuolat daugėjo. 2004 metais registruotos 633 moterys, nukentėjusios nuo tokių nusikalstamų veikų, o 2012 metais – 4582.

Visą laidos „Pasaulis pagal moteris“ įrašą galite paklausyti čia.