“Šis tinklapis padės susigaudyti pirminės psichologinės pagalbos ieškantiems žmonėms – sužinoti, kokią pagalbą teikia konkreti linija, kurios iš jų yra mokamos, kurios ne. Svetainė bus naudinga ir potencialiems linijų savanoriams”, - sako LTPPTA prezidentas Linas Slušnys.

Tinklapyje pateikiama asociacijos istorija bei naujienos, patarimai, kaip padėti žmogui, išgyvenančiam krizę. Asociacijos tinklapis pateikia išsamią informacija visus jos narius – psichologinės pagalbos telefonu tarnybas, 800-uosius numerius, kuriais į linijas galima skambinti nemokamai.

Šiandien skambinti nemokamai galima į 13 iš 22 asociacijai priklausančių tarnybų. 62 proc. iš jų savanoriškos, likusiose pagalbą teikia profesionalūs psichikos sveikatos specialistai.

Tris Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune veikiančias “Jaunimo linijos” tarnybas praėjusių metų pabaigoje jau apjungė bendras visoje Lietuvoje telefono numeris 8-800-2 8888. Tuo pačiu metu savo paslaugas bendru numeriu 8-800-11111 apjungė ir “Vaikų linijos” Vilniaus bei Kauno tarnybos.

Ši numerių suvienodinimo projektas realizuotas LTPPTA, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei “Lietuvos telekomo” iniciatyvos bei paramos dėka. “Lietuvos telekomas” šiam projektui skyrė apie 50 tūkst. litų.

Pasak L.Slušnio, numerių suvienodinimo projektas turėtų tapti pagrindu tolesniam linijų paslaugų integravimui, jungimuisi į stambesnes ir efektyvesnes struktūras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją