Tuo tarpu vedų praktikas Vaidas Arvasevičius tikino, kad vyras tokiais momentais turi ne pykti ant savo moters, o pasistengti ją suprasti.

R. Želionienės teigimu, perdėtos moters reakcijos nebūna liguistos. Specialistė laidoje „Atviras pokalbis“ teigė, kad moteris iš prigimties yra emocionalesnė už vyrą. Visgi psichologės nuomone, silpnosios lyties atstovės pykčio protrūkio metu turėtų išmokti suvalgyti savo emocijas ir jausmus.

„Labai svarbu likti savyje, o neišsitaškyti išorėje“, - tikino R. Želionienė.

Vedų praktikas Vaidas Arvasevičius antrindamas R. Želionienei sakė, kad vyras šeimoje yra tam, kad padėtų moteriai sunkiomis akimirkomis. Pagal vedinę išmintį, moteris 6-9 kartus jautresnė už vyrą, tad, pasak pašnekovo, vyras turi suprasti, kad moteriai reikia emocinės globos.

„Moteris turi teisę reikšti emocijas, bet ji nukreipia jas į vyrą, o jis priima tai labai asmeniškai..Vyrui nepatinka jaustis neefektyviu, jam nemalonu, kai sako „tu negali“, „tu kažko nesugebi“, - dėstė V. Arvasevičius.

„Kai moteriai aptemsta protas, ji nebeprisimena nieko gero apie tą žmogų“, - teigė V. Arvasevičius.

Vedų praktiko nuomone, moteris turi teisę išskleisti savo emocijas, bet taip pat ji privalo pasakyti vyrui, kad ne jis dėl viso to blogio yra kaltas. Jam antrino ir psichologė R. Želionienė, kuri teigė, kad tokiomis situacijomis moteris turi kelti sau klausimą „su kuo tai susiję, kad aš blogai jaučiuosi?“.

„Kai moteris intensyviai emociškai išgyvena kažkokius įvykius, tai tikrai aptemsta protas. Faktas kaip blynas. Tam, kad moteris tai pastebėtų, reikia kažką su savimi daryti. Ir tada moteris pastebi alternatyvas, ką daryti, kai man aptemsta protas. Nuo to nukenčia ne tik vyras, bet ir artimieji. Gali susidaryti užburtas ratas – man užtemo protas, tau užtemo protas, nueisi dar kam nors aptemdysi protą“, - ironiškai juokavo psichologė.

„Keista, kai moteris, atiduoda savo gyvenimą į vyro rankas“, - stebėjosi moteris.

Vedų praktikas V. Arvasevičius tikino, kad nėra čia nieko stebėtina. Jo nuomone, moterys nemoka prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą, jos nėra savarankiškos. Pašnekovas teigė, kad vaikystėje moterimis rūpinasi jų tėčiai, vėliau vyrai, o senatvėje – sūnūs, tad noras remtis ir išlieti savo emocijas vyriškosios lyties atstovams – visiškai normalus. Visgi psichologė pabrėžė, kad moteris neturi pamiršti vieno dalyko.

„Vyras neturi būti moters draugė, kurią būtų galima užkrauti emocine našta. Tam reikia susirasti kitas ausis“, - teigė pašnekovė.

Negana to, kad moterys savo širdį lieja ne tik ant vyro peties, bet savo antrajai pusei nepagaili ir, kaip sako V. Arvasevičius, „stebuklingų spyrių“.

„Moterys vyrams dalija stebuklingus spyrius į užpakalį. Kiaule, kelkis! Matai, kas vyksta, kas darosi? Plaukia virtuvė. Gal paimsi kada nors raktą į rankas? Stebuklingas spyris, žinot, ką padaro? Vyrai pašoka, entuziazme lekia, daro, kala vinis, remontuoja vamzdžius. „Taip, tuoj jau bėgu, lekiu“ - tokio atsakymo jos sulaukia“, - negalima taip elgtis tikino V. Arvasevičius.

„Vyras nesupras žodinio moralo, tik iš elgesio gali suprasti, reikia jam savo nepasitenkinimą parodyti veiksmais“, - patarimus moterims dalijo psichologė.

„O moterys nėra problemas sprendžiančios, jos – išgyvenančios“, - vyrus patikino V. Arvasevičius.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais 9.10 val.