Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė portalui „Delfi“ sakė: „Šiandien mes skiepijame išskirtinai senjorus, tai yra 60+ žmones, kuriems suteikėme galimybę skiepytis. Eilė susidarė dėl kelių priežasčių: visų pirma senjorai yra vieni iš pažangiausių mūsų pacientų. Jie visada ateina gerokai anksčiau. Šiandien mes jau nuo pusės septynių juos sutikome, nors turėjome skiepyti 8 valandą. Daugelis žmonių neatsižvelgė į savo laikus.

Žmonės būriuojasi prie vakcinavimo centro Vilniuje

Pasižiūrėjome, kad ateina žmonės 8–9 ryte, kurių laikai yra 4–5 val. Galvosime, kaip šitą problemą spręsti, kaip dar labiau jiems akcentuoti, kad būtinai ateitų savo laiku. Dėl to susidarė vadinamasis kamštis, kai žmonės ateina ne savo laiku, bet gerokai anksčiau“.

L. Koriznienė pridūrė: nepaisant eilių, tikimasi, kad pavyks visus žmones suskiepyti ir pasidžiaugė senjorų aktyvumu, nes tiek Vyriausybės, tiek Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vienas iš didžiausių prioritetų yra suskiepyti vyresnius nei 60 metų amžiaus žmones.

Pasidomėjus, kiek tenka laukti šiandien žmonėms eilėje, savivaldybės administracijos direktorė sakė, kad tiksliai įvardinti sunku.

„Dabar jau esame suskiepiję apie 1000 žmonių iš 3500. Aišku, ne tik savivaldybėje. Savivaldybė yra tik vienas iš centrų, o mes skiepijame keturiuose centruose“, – patikslino L. Koriznienė, kuri vylėsi, kad visus senjorus pavyks suskiepyti šiandien.

Pašnekovė neturėjo informacijos, kaip senjorų skiepijimas vyksta kituose skiepijimo centruose – ar ir ten yra nesklandumų.

Žmonės būriuojasi prie vakcinavimo centro Vilniuje

L. Koriznienė ketinantiems skiepytis nuo koronaviruso, kurie jau yra užsiregistravę, rekomendavo atvykti savo laiku ar net šiek tiek vėliau.

„Jeigu mes visiems išsiunčiame SMS'us, kad atvyktų ne anksčiau negu likus 10 min. prieš skiepą, labai prašytume tos tvarkos laikytis“, – prašė pašnekovė.

Po 10 dienų Vilniuje skiepijimo centrą planuojama atidaryti ir Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Tikimasi, kad ten didelių norinčiųjų skiepytis žmonių eilių išvengti pavyks.

Nors antradienį skiepijami išskirtinai senjorai, vėliau gali registruotis skiepytis visos prioritetinės grupės iki 1.20 sąraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)