Pranešama, kad eilės prasideda maždaug nuo prekybos centro „Ozas“ Railio gatvėje ir tęsiasi per visą Gerulaičio gatvę.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovų, eilė susidarė dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tokiu metu keičiasi pamainos, reikia dezinfekuoti visą palapinę, pasiruošti įrangą, keičiasi darbuotojai, kurie turi persirengti. Antra, žmonės važiuoja testuotis nekreipdami dėmesio į savo registracijos laiką.

Negana to, kai kurie testuotis važiuoja su vakar dienos registracija. Jie taip pat užima eilę, yra užregistruojami, tačiau nuo šiol, kaip perspėja sveikatos biuras, tokie asmenys nebebus priimami.

Eilės prie Gerulaičio g. testavimo punkto

Per dieną testavimo punktas Gerulaičio gatvėje testus atlieka 4 500 žmonių. Pirmadienį laisvų vietų nebėra.

Sveikatos biuro atstovai primygtinai prašo vilniečių atvažiuoti tuo metu, koks nurodytas žinutėje, kurią žmogus gauna užsiregistravus tyrimui. Patariama atvykti ne anksčiau nei likus 10 minučių iki nurodyto laiko.

Kaip anksčiau rašė „Delfi“, šiuo metu mobiliuosiuose punktuose kasdien atliekama apie 19 tūkstančių PGR tyrimų, bet, anot viceministrės Aušros Bilotienės Motiejūnienės, būtų galima testavimo apimtis išplėsti iki 35 tūkstančių.

Eilės prie Gerulaičio g. testavimo punkto

Visgi, A. Bilotienė Motiejūnienė ragino iš pradžių atlikti greitąjį antigeno testą namuose.

Vis dažniau kalbama apie tai, kad itin greitai plintant omikron atmainai Lietuva negalės užtikrinti testavimo, tad tikrosios pandemijos situacijos nematysime.

Prezidento suburta Sveikatos ekspertų taryba kiek anksčiau iškėlė mintį, kad teigiamas greitojo antigeno testo rezultatas galėtų būti prilyginamas teigiamam PGR rezultatui, tad PGR atlikti nebereikėtų. Taip būtų mažiau apkrauti testavimo punktai ir būtų galima atlikti daugiau testų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)