Dar dvylika pacientų pranešė apie neigiamą šalutinį poveikį jiems vartojus „Plaquenil“ – hidroksichlorokviną, skirtą įvairių rūšių maliarijai gydyti – bei antiretrovirusinius vaistus, kurie sukurti kovoti su ŽIV, AFP žurnalistams sakė agentūros vadovas Dominique Martinas.

Ekspertai šiuo metu mėgina nustatyta, ar šalutinis poveikis, apie kurį pranešta, iš tiesų buvo susijęs su įvairių vaistų vartojimu. Manoma, kad išvadas medikai pateiks jau šios savaitės pabaigoje.

ANSM prieš dvi savaites pradėjo griežčiau stebėti vaistų nuo COVID-19 tyrimus, ypač kai tai yra ne klinikiniai chlorokvino, hidroksichlorokvino, azitromicino, lopinaviro ir ritonaviro, tocilizumabo ir kolchino tyrimai, teigė D. Martinas. „Esant dabartinėms aplinkybėms visiškai normalu, kad išbandomi įvairūs gydymo būdai, tačiau tai nereiškia, kad turėtume atsisakyti šių medikamentų tyrimų stebėjimo“, – teigė jis.

Hidroksichlorokvino maišymas su antibiotiku azitromicinu pritraukė tyrėjų dėmesį, kai mokslininkas Didier Raoultas paviešino du tyrimus, kuriais parodė šio kokteilio efektyvumą kovojant su COVID-19.

Gydymas reikalauja „specialaus dėmesio“, – sakė D. Martinas. – Sumaišius šiuos vaistus padidėja širdies aritmijos rizika, kokteilis gali sukelti infarktą, o su COVID-19 liga kovojantiems pacientams ši rizika yra dar didesnė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)