Gegužės 3–9 d. daugiausia sergančiųjų užregistruota Kauno apskrityje (34,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausia – Marijampolės apskrityje (17,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę gripo atvejų nebuvo užfiksuota, savaitę prieš tai gripu sirgo 3 Lietuvos gyventojai.

2020–2021 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI apskrityse duomenys:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2021 metų 18 savaitę
2020 m. 18 savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo beveik 3 kartus mažesnis ir siekė 8,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o tuo pačiu metu 2019 m. minėtas sergamumo rodiklis buvo didesnis – 37,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2021 m. 17 sav. nebuvo paimta ėminių dėl gripo viruso nustatymo, todėl gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2021 metų 18 savaitę

Nors iki gripo sezono pabaigos liko tik dvi savaitės, tačiau NVSC specialistai karantino laikotarpiu pataria ir toliau griežtai laikytis higienos taisyklių:

  • kosint ir čiaudint užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis;
  • dažnai plauti rankas su muilu ir vandeniu arba naudoti rankų dezinfekcijos priemones, ypač nusikosėjus ar nusičiaudėjus;
  • stengtis neliesti akių, nosies ir burnos, ypač nešvariomis rankomis;
  • dažnai drėgnu būdu valyti ir vėdinti patalpas;
  • pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), nedelsti ir kreiptis į savo šeimos gydytoją telefonu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)