Remiantis viešojoje erdvėje pateikta informacija, šių metų gegužės 8 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninėje gydoma 10 pacientų, turinčių legioneliozės diagnozę, iš kurių du – gydomi Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

Viešojoje erdvėje teigiama, kad per daugiau kaip savaitę mirė 4 žmonės: vieno iš jų mirties priežastis yra legioneliozė, dviejų – kitos gretutinės ligos, o vieno paciento, šalia kitų gretutinių ligų turėjusio ir legioneliozės diagnozę, mirties priežastis dar tikslinama.

Turimais duomenimis, po legioneliozės protrūkio iš viso Kauno ligoninėse gydoma 12 žmonių. Devyni susirgimai fiksuoti Kauno rajone, trys – Kauno mieste.

Iš pateiktos informacijos kyla abejonių ar Kauno rajone bei Kauno mieste vandenį tiekiančios įmonės, o taip pat institucijos, atsakingos už vandens tiekimo kontrolę, ėmėsi būtinų veiksmų, kad būtų užkirstas kelias legioneliozės protrūkiui ir tokiu būdu nebuvo pažeistas viešasis interesas.

Atsižvelgiant į nurodytas aplinkybės pradėtas patikrinimas, siekiant nustatyti galimus viešojo intereso pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją