Panašu, jog ši iniciatyva neliks nepastebėta.

„Tai puiki mintis. Tikrai paskatins žmones. Pinigai yra pinigai – auksas yra auksas“, - nusijuokė jauna Dubajaus turizmo departamente telefonu kalbinta moteris. Vienas gramas aukso dabartinėmis rinkos kainomis vertas apie 41 dolerio (108 litai).

„Žmonės valgo vis daugiai ir daugiau“, - pridūrė kalbinta moteris.
29 metų vadovaujamas pareigas užimanti Mona al Hamadi labai laukia iššūkio pradžios.

„Prisijungsiu ryt“, - ketvirtadienį apie penktadienį prasidedantį ir iki rugpjūčio 16 dienos truksiantį svorio metimo už auksą išbandymą sako jauna moteris.

Anot M. al Hamadi, ji jau neteko keturių kilogramų – moteriai padėjo sportas ir mitybos pokyčiai: ji atsisakė kaloringo maisto ir tradicinių sirupu gausiai gardintų desertų.

„Geriausias laikas mesti svorį – dabar. Vasarą kiekvieną dieną pasivaikštau prieš ir po vakarienės“, - teigia moteris.

Antsvorio problema aktuali visai Persijos įlankai, kur, kaip atskleidė naujausias Jungtinių Tautų (JT) tyrimas, gyvena gana daug nutukimu sergančių žmonių. Paaiškėjo, jog Kuveite antsvorio problema aktuali net 42 proc. žmonių, Saudo Arabijoje – 35 proc., Jungtinių Arabų Emyratuose ir Katare – 33 proc., o Amerikoje – 35,7 proc.

Be to, Jungtiniai Arabų Emyratai patenka į naujausią dešimtuką pasaulio šalių, kur nutukimo problema opiausia.

Remiantis naujausiais Pasaulio sveikatos organizacijos surinktais duomenimis, Jungtiniuose Arabų Emyratuose nutukimas ir antsvoris vargina 30,2 proc. vyrų ir 43 proc. moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)