Neretai girdime: jeigu norite sulieknėti, turite paprakaituoti. Kaip teigia specialistai, viskas iš tikrųjų visai ne taip. Prakaitas – organizmo vėsinimo sistemos dalis. Jo tikslas - neleisti organizmui perkaisti. Todėl kuo gausiau prakaituojame, tuo daugiau skysčių, o ne riebalų prarandame.

Sporto treniruotės tikrai jums negali garantuoti, kad riebalų atsikratysime pageidaujamoje kūno vietoje. Kaip teigia ekspertas Simonas Ruse‘as, riebalų sluoksnis dengia visą kūną. „Galite sustiprinti pilvo raumenis, tačiau jų nepamatysite, nes juos slėps riebalų sluoksnis. Rezultatas pasimatys tik tada, kai žmogus neteks riebalų“, - teigia ekspertas. Todėl ekspertas konstatuoja: 100 atsilenkimų nepadės atsikratyti riebalų nuo pilvo, o tik sustiprins raumenis.

Mokslininkai ramina dailiosios lyties atstoves, kurios per jėgos treniruotes bijosi užsiauginti kultūristų raumenis. Tai tikrai nenutiks, juk moterų organizme mažiau testosterono, padedančio užsiauginti raumenų masę, tikisi specialistai.

Ekspertai teigia, jog įsitikinimas, esą raumenų tempimo pratimai prieš treniruotę padės išvengti traumų, taip pat yra klaidingas. Ekspertai rekomenduoja dinamišką apšilimą. Idealiausias variantas – 15 minučių trunkantis judrus apšilimas, primenantis lengvesnį tikrosios treniruotės variantą.

Ir galiausiai – maistas prieš miegą. Ekspertai teigia, kad šiuo atveju viskas priklauso nuo to, ką prieš eidami miegoti valgote. Jei prieš miegą lepinate save riebiu ar saldžiu maistu, neabejotinai priaugsite svorio. Be to, yra didelė tikimybė, kad po tokio maisto ryte nubusite alkani. Todėl vakarais geriausia valgyti baltymų turintį maistą. Jis užtikrins, kad visą naktį organizmas bus aprūpintas reikiama energijos doze.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją