Donna Docherty iš Škotijos Glazgo miesto nuolat valgydavo išsinešimui į namus skirtą maistą ir išgerdavo po šešias „Coca Cola“ skardines per dieną. Dėl tokio nesveiko maisto jos svoris buvo padidėjęs iki 96 kg, rašo dailymail.co.uk.

31 metų motina dabar sulieknėjo tiek, kad nešioja 8 dydžio drabužius. Ji numetė daugiau kaip 45 kg ir dabar sveria vos 50 kg.

Buvusi greito maisto mėgėja paauglystėje ir sulaukusi pilnametystės nuolat kimšdavo žuvį su bulvytėmis ir įvairius šaldytus pusfabrikačius. Jos antsvoris buvo padidėjęs tiek, kad vienu metu jai tiko tik 22 dydžio drabužiai.

Paprastai Donna pietums valgydavo parduotuvėje pirktą žuvį su bulvytėmis. Po to sekdavo dar vienas išsinešimui skirtas patiekalas ar gatavas maistas vakarienei. Be to, ji nuolat kramsnodavo sausainius, šokoladą ir išmaukdavo net po šešias kolos skardines per dieną.

„Paauglystėje su draugais per pietus eidavome į parduotuvę pirkti žuvies su bulvytėmis. Tuomet vakarienei vėl pirkdavau jau pagamintus, tik užšaldytus patiekalus“, - pasakojo moteris.

„Sulaukusi 20 metų, maitindavausi daug cukraus turinčiais užkandžiais ir beveik kiekvieną dieną valgydavau išsinešimui skirtą maistą. Tuomet visai negalvojau, kokią įtaką tai daro mano sveikatai“, - prisipažino ji.

Cukrus

Donnai būdavo sunku laikytis dietų, bet prieš savo vestuves 2011 metais ji susiėmė ir šiek tiek sulieknėjo: už savo vyro Kevino Docherty ji ištekėjo vilkėdama dviem dydžiais mažesnę nuotakos suknelę.

„Nors tuo metu mano drabužių dydžis buvo 20, per savo vestuves jaučiausi šiek tiek lieknesnė. Ta suknelė man gerai tiko ir mane lieknino“, - pasakojo ji.

Donna, auginanti 7 metų dukterį Caoimhe, „labai stengėsi atsikratyti antsvorio, bet ją nuolat supdavo daug angliavandenių ir cukraus turintys produktai“.

Po 18 mėnesių, per 2013 metų Kalėdas, Donna peržiūrėjo nuotraukas iš savo sesers vestuvių, kuriose ji buvo pamergė, ir pasibaisėjo savo išvaizda.

„Pamačiau save, vilkinčią tą juoda suknele, ir pagalvojau: „Tau tikrai reikia kažką daryti“, - teigė Donna.

Moteris suprato turinti rimtų problemų ir nedelsiant pravėrusi savo šaldytuvą bei spinteles išmetė visą nesveiką maistą ir saldumynus.

„Žinojau, kad jei rimtai imsiuosi pokyčių, neverta laukti Naujųjų metų. Taigi ištuštinau virtuvės spinteles ir pradėjau lankyti sporto klubą“, - teigė ji.

„Apie cukraus žalą jau žinojau, nes prieš penkerius metus mano tėčiui buvo diagnozuotas diabetas. Tai palengvino mano apsisprendimą“.

Numetusi maždaug 10 kg, ji pradėjo treniruotis su asmeniniu treneriu ir sporto klube lankydavosi penkis kartus per savaitę.

„Pradėjau daryti rimtus kardiopratimus, taip pat dirbadavau su svoriais. Per metus atsikračiau beveik 40 kg ir negalėjau patikėti, kaip gerai atrodžiau ir jaučiausi“, - džiaugėsi moteris.

Anksčiau mėgtus užkandžius ji pakeitė sveikesnėmis alternatyvomis, pavyzdžiui, daug baltymų turinčiais užkandžiais.

Dabar pusryčiams ji valgo košes, pietums – kiaušinius, o vakarienei – tokius troškinius kaip čili.

„Kai pasižiūriu savo vestuvines nuotraukas, negaliu patikėti, kaip aš atrodžiau, ir kaip mane pakeitė sprendimas atsisakyti cukraus“, - stebėjosi Donna.

„Dabar pati gaminu maistą ir nebeperku gatavų patiekalų iš prekybos centrų. Pamėgau košes, kiaušinius ir čili troškinius“.

„Visiems, norintiems pasikeisti, sakau, kad reikia turėti stiprią asmeninę motyvaciją. Niekas už jus to nepadarys“.

„Dabar kiekvieną dieną pasižiūrėjusi į veidrodį „duodu sau penkis“. Mano pastangų vaisiai yra neįtikėtini. Jaučiuosi žymiai geriau ir man patinka mano naujoji išvaizda. Laikai, kai nešiojau 22 dydžio drabužius, seniai praėjo“, – džiaugėsi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)