Tiesa, leidimas tokiam mitingui nėra išduotas.

Viena iš mitingo organizatorių Aušrinė Jablonskienė feisbuke kviesdama į mitingą ragino ateiti prie savivaldybės ir išsakyti savo nuomonę Šakių valdininkams.

„Šakių rajono gyventojai, ar jums reikalinga rajone ligoninė? Jei taip, visus neabejingus, kurie nori išsaugoti visus skyrius ir visas darbo vietas Šakių ligoninėje, kviečiame spalio 14 dieną 16 valandą prie savivaldybės tai pasakyti mūsų valdžios atstovams. [...] Jei sakysit, kad yra kitų ligoninių, tai Vilkaviškio ligoninės likimas toks, kaip ir mūsų. O Marijampolei liks tik skubi pagalba ir slauga. Gal laikas ką nors daryti?“ – rašė A. Jablonskienė.

Moteris pabrėžė, kad nėra niekaip susijusi su „Šeimų maršu“, tiesiog kartu su kita daugiavaike mama organizuoja šį mitingą.

Šakių meras Edgaras Pilypaitis ketvirtadienį feisbuke taip pat kreipėsi į visus miesto gyventojus. Pasak jo, mitingas yra sąmoninga manipuliacija, o sprendimai dėl ligoninės nė nėra pasiekę jo kabineto.

Edgaras Pilypaitis

„Automobilių kolonas į Šakių pusę organizuoja Ispanijoje sėdinti antivalstybininkė. Gautas laiškas susitikti ir iš Marijampolėje esančio el. pašto adreso „autirodas“ vardu... Tęsiamos garažų valdymo tradicijos, taip sakant...

Tvarkyti reikalus imasi tie, kurie net nesugeba tvarkingai susiorganizuoti mitingo, kurio šiuo metu net nereikia (o gal specialiai taip daro, kad leidimo negautų, tada būtų proga skųstis, kad valdžia skriaudžia neduodama leidimo...). Yra tik ligonių kasų pamąstymai ir siūlymai dėl teikiamų paslaugų visame regione, kurios dėl mažėjančių apimčių gali tapti nuostolingos ir ilgainiui nekokybiškos. Tai paprasčiausia indikacija, kad įstaigos vadovas ir steigėjas/steigėjai turi priimti sprendimus, kad įstaiga netaptų nuostolinga.

Dabar dirbtinai sukeltas ažiotažas, kad uždaroma ligoninė, kas yra visiška netiesa, tada keliamos politinės aistros, kviečiantis į pagalbą su Šakių rajonu visiškai nesusijusius asmenis. Tai tegul važiuoja piketuoti prie ligonių kasų arba prie ministerijos, jei kas neaišku. Šakių rajono savivaldybėje šis klausimas nėra svarstomas, o dėl chirurginio skyriaus paslaugų atsisakymo niekad tokio sprendimo projekto net nepasirašyčiau, nes tam šiuo metu nėra jokio medicininio, organizacinio ar ekonominio pagrindo“, – rašė E. Pilypaitis.

Šakių ligoninė

Meras aiškina, jog dėl vaikų ligų skyriaus Šakiuose siūloma teikti dienos stacionaro paslaugas, o su rimtesnėmis sveikatos bėdomis vaikams pagalbą teiktų specializuoti centrai. Visgi, pasak E. Pilypaičio, šių argumentų mitingo organizatoriai neklauso.

„Visi šie veiksmai ir įrašai soc. tinkluose rodo į užsislaptinusį koordinatorių kažkur sostinėje arba observatorijoje prie marių, o išlendantys su konkrečiomis pavardėmis veikėjai tėra tik komandų vykdytojai... Dažnai jie ir ant tų pačių mūsų medikų atitinkamai pakomentuoja, kad negydo, nežiūri, ne tuos vaistus davė ar ne laiku priėjo, ne tą ranką uždėjo, per skystą sriubą išvirė. Veidmainiška, kai už medikus dabar „stoja“ tie, kurie viešai abejoja medicina ir jos siūlomais pandemijos suvaldymo būdais, skleidžia šarlataniškas melagienas, menkina tų pačių medikų autoritetą“, – feisbuke rašė Šakių meras.

„Delfi“ taip pat susisiekė su meru. Jis pasakojo, kad leidimas mitingui taip ir nebuvo išduotas, o ir sprendimai dėl ligoninės nėra priimti.

„Beje, ne meras neišduoda leidimo, kaip dabar manipuliuojama viešojoje erdvėje. Neišdavė administracijos direktorius, o leidimas neišduotas dėl to, kad nesilaikyta administracinės tvarkos. Turi būti prieš 5 darbo dienas įkeltas prašymas, o jie net neįkėlė prašymo, tik penktadienį vėlai vakare atsiuntė į paštą“, – dėl neišduoto leidimo kalbėjo meras.

E. Pilypaitis pabrėžė, kad jokie sprendimai dar nepriimti ir kol kas tik vyksta diskusijos. Pasak jo, ligonių kasos paskaičiavo, jog, kad ne visos paslaugos dėl jų apimties yra teikiamos kokybiškai arba rentabiliai. Tad buvo pasiūlyta, kad pačios įstaigos steigėjai sugalvotų, ką daryti.

„Buvo pasiūlyti keli variantai. Mūsų nuomone, reikėtų sutvarkyti pirminį lygį. Tokioje mažoje savivaldybėje, kur tik 16 tūkstančių prisirašiusių asmenų, yra 8 juridiniai asmenys (gydymo įstaigos). Tokius dalykus tikrai esame pasiruošę tvarkyti. Ir galvotume apie tai, kad pediatrijos skyriaus stacionaras būtų perorganizuotas į dienos stacionarą. Būtų sudarytos sutartys su specializuotais centrais tiems vaikams, kuriems reikalinga specialistų pagalba. Šiuos pasiūlymus pateikėme SAM, bet jokie sprendimai nepriimti, tik vyksta diskusijos“, – sakė meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)