Sūnelį Klaipėdos universiteto ligoninės filiale „Klaipėdos ligoninė“ moteris pagimdė sausio 26-ąją. Gimdė natūraliai, tačiau medikai su ja, pasak Gintarės, elgėsi labai nemaloniai.

„Mano gimdymo metu keitėsi pamaina. Dar net nepradėjus stumti vaikelio, man pagrasino, kad naudos vakuumą“, – gimdymą prisiminė jauna moteris.

Vaikelis gimė sveikas, išnešiotas, bet vos gimusiam jam diagnozuota gelta, dėl kurios buvo perkeltas į reanimaciją. Tas kelias dienas, kol vaiką gydė, ligoninėje liko ir mama.

Klaipėdos universiteto ligoninė

„Po poros parų pasijaučiau labai blogai, mane purtė šaltkrėtis, atsirado didelis skausmas makštyje. Galvojau, kad čia normalu.

Pasakius šiuos simptomus medikams, daktarai visiškai nesureagavo. Kaltino mane, kad aš nesimaudau, smirdžiu, nesilaikau higienos reikalavimų, nors per skausmo ašaras bandžiau pasakyti, kaip man skauda.

Sulaukiau medikų komentarų, kad aš tik svečiuojuosi ligoninėje, nes esu jau išrašyta. Daktarai aplink mane vaikščiojo be kortelių. Vienas po kito atėjo 6 specialistai, kurie visi išvien tyčiojosi, kad moterys yra gimusios ištverti skausmus. Vėliau leisgyvę išleido namo“, – pasakojo Gintarė.

Namuose moteris rūpinosi vaiku, bet vis kentė nepraeinančius skausmus. Socialiniame tinkle „Instagram“ apie savo simptomus parašė porai gydytojų-ginekologių, kurias sekė. Šios patarė nedelsiant vykti į Priėmimo skyrių.

„Nuvykus į Priėmimą iš makšties buvo ištrauktas svetimkūnis – marlės gabalas, kuris manyje puvo savaitę. Tik jį ištraukus, pradėjau normaliai vaikščioti. Laimė, nemiriau ir iki šiol galiu džiaugtis savo vaikučiu“, – kalbėjo moteris.

Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Klaipėdos ligoninė“ atstovai, pa
Klaipėdos universiteto ligoninė

prašyti pakomentuoti pacientės skundą, atsiuntė tokį komentarą: „Dėl pacientės viešai išsakytų nusiskundimų Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Klaipėdos ligoninė“ administracija atliko vidinį tyrimą.

Minima moteris gimdė 2023 m. sausio 26 d. Akušerijos-ginekologijos klinikoje. Pagimdžiusi turėjo nusiskundimų, į kuriuos buvo reaguota: ji konsultuota budinčio gydytojo Pogimdyminiame skyriuje.

Ligoninės darbuotojai turi ir nešioja identifikavimo korteles, tad pacientai, iškilus neaiškumui, visada gali kreiptis į medikus ir gauti informaciją žodžiu. Medicinos personalas gimdyves visuomet informuoja apie galimą gimdymo eigą ir jo užbaigimo metodus, taip pat paaiškina apie laikotarpį po gimdymo, tarpvietės priežiūros ir higienos svarbą.

Išrašyta iš ligoninės moteris ambulatoriškai buvo konsultuota ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje. Konsultacijos metu jai atsakyta į kilusius klausimus. Kadangi pacientė buvo po gimdymo, pagal buvusią klinikinę situaciją apžiūrėta tik išoriškai.

Klaipėdos universiteto ligoninė kol kas nedisponuoja objektyviais duomenimis, kad dėl jos darbuotojų kaltės buvo pakenkta pacientės sveikatai, todėl komentuoti sveikatos priežiūros kokybinių klausimų negalime.

Taip pat neturime jokių objektyvių faktinių duomenų, kad medicinos personalas su paciente būtų elgęsis nepagarbiai, įžeidžiančiai, įžūliai ar kokia nors kitokia netinkama forma.

Pacientė oficialių pretenzijų ligoninei nėra pareiškusi“.

Klaipėdos universiteto ligoninė

Pasidomėjus, ar išties nesikreipė į gydymo įstaigą ir nepareiškė oficialių pretenzijų, Gintarė atsakė, kad po šio įvykio nuvyko į ligoninę aiškintis dėl palikto svetimkūnio. Bandė daryti balso įrašą, tačiau esą skyriaus vedėjas vis bandė uždengti papke telefoną.

„Man sakė, kad aš esu ne pirma ir ne paskutinė tokia. Sakė: „Kas čia daugiau dirbs, jei visus atleisi?“ Galų gale pamačiau, kad negalima susikalbėti kaip su žmonėmis, todėl pagrasinau, kad susitiksime teisme. Bet vedėjas sakė: „Patariu nesikreipti, jei norite greičiau užmiršti šį įvykį“, – prisiminė Gintarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)