Be to, naktį į balandžio 5-ąją valdžia paskerdė visus paukščius, kuriais buvo prekiaujama Chuchujaus turguje, kur buvo užfiksuotas virusas. Iš viso siekiant užtikrinti saugumą buvo paskersta per 20 tūkst. vištų, ančių, žąsų ir balandžių.

Nustatyta, kad H7N9 viruso pernešėjai Šanchajaus turgavietėje buvo gyvi balandžiai, tenykščių gyventojų naudojami maistui. Miesto ekspertų teigimu, balandžiai galėjo užsikrėsti nuo laukinių balandžių ir kitų sparnuočių.

Kinija praneša, kad nuo šios viruso atmainos jau mirė šeši žmonės. Iš viso virusas buvo diagnozuotas 14 pacientų. Kol kas nežinoma, kaip žmonės užsikrečia šiuo virusu, bet nepastebėta, kad jis plistų tiesiogiai tarp žmonių. Kinijos vyriausybė ėmėsi atidžiau stebėti ligą bei pataria žmonėms laikytis higienos, dažnai plauti rankas ir vengti tiesioginio kontakto su sergančiais ar negyvais gyvūnais.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrai kuria naujojo paukščių gripo vakciną tam atvejui, jei jos prireiktų.

Pastebėta, kad naujasis virusas paukščių nesusargdina, todėl viruso šaltinius susekti yra sunkiau. Tuo šis virusas skiriasi nuo H5N1 paukščių gripo viruso, kuris buvo ypač paplitęs Azijos šalyse nuo 2003 metų. Nuo H5N1 viruso nuo 2003 metų visame pasaulyje mirė 360 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)