Epidemiologai primena, kad ši ūmi virusinė liga, pasireiškianti vėmimu, viduriavimu, pilvo skausmais, karščiavimu, gali sukelti ir pavojų gyvybei. Anot specialistų, infekcija ypač pavojinga kūdikiams, kuriems, dėl skysčių ir gyvybiškai svarbių mikroelementų netekimo vemiant ir viduriuojant, neretai prireikia ir gydymo ligoninėje.

Rotavirusas

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai akcentuoja, kad nuo šios žarnyno infekcijos sukeliamo viduriavimo ir su tuo susijusių grėsmingų pasekmių vaikus galima apsaugoti.

„Turime efektyvią vakciną nuo rotavirusinės infekcijos. Ji ypatinga tuo, kad yra ne leidžiama, o geriama, tai yra – įlašinama kūdikiui į burną. Tad kviečiame tėvelius paskiepyti vaikus ir apsaugoti nuo galimų infekcijos pasekmių“, – pranešime pabrėžia epidemiologai.

Duomenys rodo, jog maždaug 70 proc. paskiepytų vaikų nesusirgs, o didžioji dalis – 9 iš 10 – paskiepytųjų nuo rotavirusinės infekcijos vaikų bus apsaugoti nuo sunkios šios ligos eigos.

NVSC primena, kad nemokama rotavirusinės infekcijos vakcina yra įtraukta į vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių. Visais atvejais dėl skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)