Be to, kaip atskleidžia praktika, iš visų negalavimais besiskundžiančių asmenų iš tikrųjų serga tik kas penktas žmogus.

Nemažai garsių žmonių atvirai prisipažįsta kenčiantys nuo nuolatinio nuovargio. Pavyzdžiui, Holivudo aktorė Gwyneth Paltrow ir dizainerė Donna Karan, pačių žinomų moterų žodžiais, bando „padidinti kraujo šarmingumą“ ir taip įveikti nesibaigiantį nuovargį.

Ekspertai turi paaiškinimą susiklosčiusiai situacijai. Pasirodo, jog visi mes kenčiame nuo vadinamosios elektroninės nemigos. Norėdami atsikratyti nuovargio, prieš miegą turėtume išjungti mobiliuosius telefonus, kompiuterius ir panašius įrenginius, kurie ir neleidžia naktimis kaip reikiant išsimiegoti.

Kiekvieną dieną internete daugėja pokalbių svetainių, kur nagrinėjamos chroniško nuovargio priežastys, taigi, dar dvi gana plačiai paplitusios versijos, kodėl po pasaulį plinta nuolatinio nuovargio užkratas: pirmoji, hipotireozė (skydliaukės aktyvumo sumažėjimas), o antroji - antinksčių nuovargis, dar žinomas kaip XXI amžiaus sindromas. Šio negalavimo simptomai – ne tik nuovargis, bet ir virškinimo problemos, nemiga, nervingumas, įvairūs skausmai. Remiantis šia teorija, dėl visko kaltas stresas, „naikinantis“ antinksčius.

Kaip teigia Oksfordo universiteto endokrinologijos profesorius Johnas Bassa, į medikus, besiskųsdami „antinksčių nuovargiu“, kreipiasi labai daug pacientų, kuriems pastarieji išrašo steroidinių preparatų, kurie iš tikrųjų kenkia antinksčių sistemai, todėl pacientui vėliau kyla kepenų ir širdies problemų, sumažėja lytinis potraukis, kankina nuotaikų svyravimai, pasireiškia agresija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)