Greitai žmonių, pretenduojančių į Galimybių pasą, ratas gali išsiplėsti. Tai portalui „Delfi“ patvirtino Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Galimybių pasas

Vilnietė Laima koronavirusu persirgo seniau nei prieš 180 dienų, tačiau jos antikūnų titras vis dar neįtikėtinai aukštas – aukštesnis negu sirgusių vėliau ar paskiepytų dviem vakcinos nuo koronaviruso dozėm.

„Net ir specialistai iš Sveikatos centro man telefonu sakė, kad skiepytis tikrai dar neverta, jei turiu imunitetą“, – pasakojo Laima.

Galimybių paso punktas

Tačiau dabar moteris negali pretenduoti į Galimybių pasą, nes yra sirgusi anksčiau nei prieš 180 dienų, nors ir turi imunitetą. Galimybių pasą ji gali gauti tik atlikdama testą, liudijantį, kad yra sveika. Tačiau tokiu atveju Galimybių pasas galiotų vos 24 val. nuo testo atlikimo.

„Ar nesvarstoma įtraukti ir antikūnų testo rezultatų į Galimybių pasą? Kiek teko skaityti, ir pats ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis žadėjo, kad birželio pradžioje ši informacija jau bus prieinama ir Galimybių pase“, – teiravosi Laima.

Vincas Jurgutis

V. Jurgutis išties Seimo Ekonomikos komitete praėjusią savaitę žadėjo, kad rūpinamasi papildomai įtraukti ir serologinius antikūnų testus į galimybių pasą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Ryšių su visuomene skyrius, pasitikslinus, ar ateityje ir turintys pakankamai antikūnų galės gauti Galimybių pasą, atsakė: „Šiuo metu ieškoma galimybių antikūnų testų rezultatus įtraukti į Galimybių paso algoritmą, siekiant, kad asmenys, turintys pakankamą kiekį antikūnų, galėtų naudotis švelnesnėmis karantino sąlygomis.

Kadangi į e. sveikatos sistemą antikūnų rezultatai yra įvesti skirtingais ir įvairiais formatais, Galimybių pasas jų neapima. Išsprendus aiškaus bei vieningo šių duomenų traktavimo klausimą, ateityje planuojama antikūnų testų rezultatus įtraukti į Galimybių paso algoritmą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)