Dikino universiteto mokslininkai, Šv. Vincento ligoninės ir medicininių paslaugų tinklo „Barwon Health“ medikai šiam tyrimui Melburno ir Džilongo miestuose ketina pasitelkti 200 savanorių.  Profesorė Felice Jaka sakė, kad jie mėgins išsiaiškinti, ar Viduržemio jūros dieta ir raudona mėsa gali palengvinti depresijos simptomus.

„Mitybos kokybė, regis, yra susijusi su depresijos rizika ir nerimu. Tačiau mus domina kitas klausimas: ar tuo atveju, kai jau sergi depresija, gali padėti pagerinta mityba? Viduržemio jūros virtuvė laikoma labai sveika. Į ją įeina daug daržovių, vaisių, pilno grūdo gaminių ir žuvies. Tačiau mūsų tyrimai rodo, jog labai svarbi gali būti ir raudonoji mėsa“, – aiškino F. Jaka.

Tačiau profesorė pažymi, kad subalansuota mityba vargu ar galės pakeisti pirminį depresijos gydymą.

Vaistai nuo depresijos labai padeda daugeliui žmonių, tačiau kai kuriems iš jų medikamentai yra neveiksmingi. Tokiems pacientams vargu ar padėtų ir mityba. Tačiau mityba gali būti kaip pagalbinė priemonė kitiems gydymo būdams, o kai kuriems žmonėms galbūt pakaktų ir jos vienos. Tai vienas iš dalykų, kuriuos norime patikrinti“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)