Įvairaus amžiaus ir įvairios kūno masės žmones vargina celiulito paveikta oda, dar vadinama “apelsino žieve”. Apie tai rašo „Healthy and Natural World“.

Hormonai, genetika, toksinų susikaupimas ir gyvenimo būdas, regis, čia atlieka itin svarbų vaidmenį. Problema kyla dėl disbalanso tarp jungiamojo junginio ir mūsų organizmo riebalų. Rinkoje gausu įvairiausių kovos su celiulitu gydomųjų priemonių, kurios kad ir kokio brangumo, neduoda žadamų rezultatų - tokių, kokių tikimės; be to, jose daug cheminių medžiagų, kurios jūsų odai gali veikiau pakenkti nei padėti.

Laimei, yra keletas pigių ir efektyvių natūralių būdų, kaip sumažinti celiulitą ir padėti jūsų organizmui pagerinti savo formą kitam bikinio sezonui:

1. Valgykite natūralius šarminius produktus ir venkite perdirbto maisto

Švieži vaisiai ir daržovės – puikus būdas šarminti organizmą ir atsikratyti rūgštinių toksinų bei celiulito. Šiais laikais mūsų vartojamame maiste daug baltymų, cukraus ir perdirbtų produktų, kurie mūsų organizme palieka rūgštinių liekanų. Šarminių junginių turintys maisto produktai, tokie kaip švieži vaisiai ir daržovės, neutralizuoja šias rūgštis.

Kai mes nesugebame pašalinti šių liekanų sankaupų, mūsų organizme susiformuoja papildomos riebalų ląstelės, kuriose kaupiasi rūgštys, idant rūgščių koncentracija (pH) kraujyje nesikeistų. Valgydami šviežius vaisius ir daržoves, ne tik pristabdysime riebalų ląstelių formavimąsi, bet ir sumažinsime celiulito riziką bei sulėtinsime savo organizmo senėjimo procesą.

Dehidratacija yra dar viena celiulito priežasčių. Jeigu norite, kad jūsų oda būtų kuo lygesnė, elastingesnė ir neišsausėjusi, pasistenkite gerti daug vandens. Apribokite kavos ir stimuliuojančių arbatų vartojimą, kad išvengtumėte daugiau rūgščių, taip pat dehidratacijos poveikio. Vietoj perdirbtos druskos naudokite „Celtic“ arba Himalajų druską, šios druskos neleis jūsų organizmui netekti daug vandens ar apsaugos nuo dar didesnio toksinų kiekio. Jeigu norite apvalyti organizmą nuo toksinių medžiagų, skaitykite elektroninę knygą „The Detox Guide“. Šiame vadove rasite patarimų, kaip detoksikacijos priemonėmis apvalyti savo organizmą natūraliomis ir saugiomis priemonėmis ir suteikti jam energijos.

2. Kasdien specialiu šepečiu trinkite savo odą

Kasdien specialiu šepečiu trinkite savo odą, ilgais judesiais braukite link širdies ploto, taip padėsite pašalinti toksinus. Sausos odos trynimas daro stebuklus gydant celiulitą, bet tam reikia kantrybės ir laiko, kaip, beje, ir naudojant visas kitas anticeliulitines priemones. Sausas odos trynimas šepečiu stimuliuoja limfos ir kraujo apytaką ir padeda organizmui suskaidyti riebalų nuosėdas, sukeliančias celiulitinius odos pažeidimus.

Pigus, efektyvus būdas, kuriam sugaišite vos penkias minutes. Sausas odos trynimas šepečiu ne tik padės jums sumažinti celiulitą, jis padarys jūsų odą stangresnę, pašalins negyvąsias odos ląsteles ir pagerins ląstelių atsinaujinimą.

3. Masažas

Masažas stimuliuoja limfinę sistemą ir padeda jūsų organizmui pašalinti toksinus bei kovoti su celiulitu. Masažas skatina, standina ir švelnina jūsų odą. Jis atstato balansą ir gali būti nepaprastai efektyvus, jeigu kartu naudojami eteriniai anticeliulitiniai aliejai, tokie kaip kadagio, pankolio, greipfruto, rozmarino ir šalavijų.

Pasirinkite drėkinantį bazinį aliejų, pavyzdžiui, jojoba (simondsijų), saldžiųjų migdolų ar kokoso aliejus aliejų. Įlašinkite dvidešimt-trisdešimt lašų eterinio aliejaus į pusę puodelio bazinio aliejaus ir masažuokite pažeistas vietas dešimt-penkiolika minučių per dieną. Siekdami geresnio poveikio, galite reguliariai naudoti masažinį volelį, skirtą gilesniems audiniams.

Jeigu norite daugiau informacijos apie bazinius aliejus, skaitykite elektroninę knygą „Magical Aromatherapy“. Skaitydami šią knygą, sužinosite viską apie bazinių aliejų galią ir efektyviausius jų naudojimo būdus.

4. Kūno šveitiklis su kava

Kūno šveitiklis su kava – tai dar vienas efektyvus kovos su celiulitu būdas. Tokia priemonė skatina limfos ir kraujo tekėjimą, o kofeinas padeda sustandinti odą.

Pasigaminkite pastą iš ketvirčio puodelio sumaltos kavos, trijų valgomųjų šauktų bazinio aliejaus (jojobos, kokoso ar saldžiųjų migdolų) ir trijų valgomųjų šaukštų rudojo cukraus. Gerai išmasažuokite odą, nuvalykite ir perskalaukite drungnu vandeniu. Šią priemonę naudokite du –tris kartus per savaitę.

5. Omega-3 riebiosios rūgštys

Ne visi riebalai formuojasi vienodai. Netinkamų riebalų naudojimas gali sukelti disbalansą organizme. Tyrimai rodo, kad pakankamas omega-3 rūgščių vartojimas padės jūsų organizmui atstatyti jo balansą ir sumažinti celiulitą. Paskaitykite daugiau apie nepaprastą omega-3 žuvų taukų naudą sveikatai.

6. Detoksikuojanti „Epsom“ druskos vonia

Vonia ne tik atpalaiduoja. Jeigu į ją dar įdėsite tinkamų ingredientų, ji padės jūsų organizmui atsikratyti toksinų, susikaupusių jūsų odoje. Vonia puikiai nuramina susierzinusią odą, skatina magnio kiekį ir pašalina celiulitą sukeliančius toksinus.

Pripilkite vonią šilto vandens. Kol vanduo bėga, ištirpinkite ketvirtį puodelio „Celtic“ ar Himalajų druskos, ketvirtadalį „Eposom“ druskos ir ketvirtį puodelio kepamosios sodos maždaug viename litre verdančio vandens. Įpilkite druskos mišinį ir trečdalį puodelio obuolių sidro acto į vonią, tada įlašinkite dešimt-dvidešimt lašų savo mėgstamo bazinio aliejaus. Mirkite vonioje mažiausiai dvidešimt minučių. Pasiskaitykite daugiau apie nepaprastus „Epsom“ druskos vartojimo privalumus.

6. Mankšta

Jėgos pratimai gali tonizuoti po oda esančius raumenis ir sustiprinti jos stangrumą. Tokia mankšta efektyviai mažina celiulito formavimąsi. Daugeliui moterų celiulitas formuojasi aplink šlaunis ir sėdmenis, todėl atlikite pratimus, kurie tonizuotų būtent šias sritis. Raumenims auginti geriausia kilnoti sunkesnius svarmenis, kad ir mažiau kartų, nei lengvesnius svarmenis daug kartų.

Geriausia jėgos pratimus derinti su širdies veiklą gerinančiais pratimais, nes tokia mankšta skatina sausos raumenų masės formavimąsi, ir per tam tikrą laiką jūsų šlaunys ir sėdmenys taps lygesni, tad sportuodami rinkitės tokius treniruoklius kaip bėgtakis ar dviratis.

Ir nepamirškite gerti daug vandens, kad jūsų organizmas per dieną gautų pakankamai drėgmės. Celiulitas yra problema, kuri negali būti įveikiama per naktį, tad nepasiduokite ir pasisemkite kantrybės. Kai kurias iš čia paminėtų priemonių jums gali tekti naudoti kelias savaites, kol pasieksite akivaizdžių regimų rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)