Iki šiol augliai buvo gydomi juos šalinant veiksmingiausiu būdu. Įprastas kompleksinis auglių gydymas: operacija, skaidymas iš vidaus chemoterapija ir spindulinė terapija, kuri naikina metastazes, informuoja CNN.

Šis kompleksinis gydymas veiksmingas – vien JAV per pastaruosius dvidešimt metų 20 proc. sumažėjo mirčių nuo vėžio. Bet kad ir koks veiksmingas būtų gydymas, jis turi ir šalutinį poveikį pacientui.

Praėjusią savaitę leidinyje „New England Journal of Medicine“ buvo aprašyti du tyrimai apie naujus vaistus nuo vėžio, kurie veikia kitaip nei chemoterapija. Šiais vaistais pora metų gydė sergančius leukemija, iš jų išgyveno 83 proc.

Na o 2001 m. buvo išbandyti pirmieji vaistai nuo vėžio. Gydymas sergančių mieloidine leukemija davė puikių rezultatų.

Kyla klausimas – ar greitai apskritai bus atsisakyta chemoterapijos.

„Visi užduoda šį klausimą, – teigė onkologas Martinas Tallmanas. – Manau, tikrai judame nuo chemoterapijos link gydymo molekuliniu lygiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)