51-ąją metų savaitę (2021 m. gruodžio 20–26 d.) bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 42,8 atvejo 10 tūkst. Lietuvos gyventojų. Gruodžio 13–19 d. bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 60 atvejų 10 tūkst. gyventojų, ankstesniąją savaitę – 60,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Gripas

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 51-ąją savaitę registruotas Utenos apskrityje, o didžiausias – Klaipėdos apskrityje.

Lyginant šių metų 51-osios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklius su ankstesnės savaitės rodikliais, matyti, kad susirgimų gripu skaičius padidėjo, o ŪVKTI skaičius sumažėjo.

51-ąją šių metų savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti penki 2–17 metų amžiaus asmenys (vienas iš jų gydomas intensyvios terapijos skyriuje).

Sergamumas gripu ir ŪVKTI
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją