Sveikindamas naująjį VVKT vadovą, ministras A. Veryga akcentavo saugių vaistų rinkos užtikrinimą bei jų pardavimo kontrolę, rašoma pranešime spaudai.

„Pastaraisiais metais vaistų rinkoje – nemažai naujovių, kurias norint sėkmingai įgyvendinti svarbus vaidmuo atitenka šiai institucijai. Ypač užtikrinant sklandų vaistų skyrimą ir jų pardavimą vaistinėse. Dėl jų sulaukėme palaikymo tiek iš medikų, tiek iš vaistininkų, dauguma pacientų jomis taip pat patenkinti, tad labai svarbu tęsti pradėtus darbus ir neprarasti dialogo. Linkiu ateinančius penkerius metus užtikrinti patogią, aiškią ir skaidrią vaistų rinką“, – sako ministras A. Veryga.

Anot ministro A. Verygos, ypač didelis dėmesys šioje institucijoje turėtų būti skiriamas visuomenės informavimui apie saugius ir kokybiškus vaistus, vakcinas, jų patekimą į rinką. Tad labai daug turėtų būti bendraujama su žiniasklaida, pacientų ir medikų bendruomenėmis bei kitomis suinteresuotomis šalimis.

G. Andrulionis turi teisės mokslų daktaro laipsnį, vadovavo Vilniaus regioninio biomedicininių tyrimų etikos komitetui, buvo atsakingas už biomedicininių tyrimų priežiūros vykdymą, išvadų bei rekomendacijų dėl klinikinių vaistinių preparatų registracijos rengimą. Vilniaus universiteto Medicinos fakultete dėstė asmens, visuomenės sveikatos teisę, medicinos ekonomiką, vykdė mokslinius tyrimus. Taip pat dėstė Mykolo Romerio universiteto Teisės fakultete.

G. Andrulionis teigia, kad sieks užtikrinti pradėtų darbų bei projektų, kuriuos vykdo Tarnyba, tęstinumą, tačiau sieks įgyvendinti ir būtinus pokyčius.

„Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba – tai viena svarbiausių vaistų politiką įgyvendinančių institucijų, kuri turi užtikrinti, kad tiek individualūs pacientai, tiek sveikatos priežiūros specialistai turėtų prieigą prie saugių ir veiksmingų vaistų, prisidėti prie to, kad jie būtų naudojami racionaliai ir ekonomiškai. Institucijos sprendimų priėmimo skaidrumas ir veiklos viešumas yra iššūkiai, kuriems būtina skirti daugiau dėmesio“, – sako naujasis VVKT vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją