Pavadinta gydytojo garbei

Jie, pasinaudoję greita orientacija, sėkmingai pritaikė savo įgūdžius ir žinias bei į pasaulį padėjo ateiti mažam žmogeliukui – mergaitei Tomai. Pasak jų, smagu laikyti rankose naujagimį, bet dar smagiau sulaukti tėvelių padėkos.

Tomas Pranckevičius ir Rasa Trumpauskė

„Nuoširdžiai dėkojame gydytojui Tomui Pranckevičiui ir jo brigadai, gruodžio 9 dieną pakliuvusiems į nekasdienę situaciją ir profesionaliai priėmusiems gimdymą. Ačiū už ramybę, susitelkimą ir puikų komandinį darbą. Jūs – mūsų didvyriai“, – dėkojo naujagimės Tomos tėveliai. Dukrelę jiedu pavadino gydytojo Tomo Pranckevičiaus garbei.

Greita gimdymo eiga

Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Rūta Ramoškienė atskleidė, kad toks įvykis tikrai nėra pirmasis. „Kiekvienos moteris fiziologija skirtinga, tad tikrai ne visos gimdo po 12 val. Šio gimdymo eiga buvo labai greita, todėl ir nespėta atvykti į gimdymo namus“, – pasakojo ji.

Po gimdymo tiek mama, tiek mažylė jautėsi gerai. „Abi jos išvežtos į gimdymo namus, kur jomis buvo tinkamai pasirūpinta“, – pridūrė R. Ramoškienė.