Telefonu susisiekusi su pardavėju į jo sąskaitą pirkėja pervedė 180 eurų, bet savo pirkinio nesulaukė. Vietoje jo gavo registruotą pašto siuntą, kurioje buvo visai kita prekė, nei laukta. Tariamas pardavėjas į telefono skambučius jau nebeatsiliepė, tad moteriai neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į policiją. Pareigūnai bandys atsekti, kas nesąžiningai bandė praturtėti panevėžietės sąskaita.

Nesnaudžia ir jau klasikinio tipo sukčiais tapę asmenys, kurie skambina patikliems žmonėms telefonu ir prisistato kokiu nors teisėsaugos atstovu. Antradienį vienas toks su Panevėžio rajono gyventoja susisiekęs pilietis apsimetė FNTT pareigūnu. Melagingai pranešęs moteriai apie jos banko sąskaitoje daromas bankininkystės operacijas nepažįstamasis išviliojo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis, slaptažodį ir kodus. Taip iš rajono gyventojos sąskaitos išplaukė 1100 eurų.

Įtariamiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė. Už sukčiavimą asmenys baudžiami viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.