„Su laikinais nepatogumais susidursiančių miestiečių prašome kantrybės, supratimo ir geranoriškumo“, - sakė miesto ligoninės vadovas Remigijus Kirstukas.

Atsinaujinantis Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Palangos departamentas įsigyto skaitmeninio rentgeno aparato vertė – 0,5 mln. litų. Pasak R. Kirstuko, šios aparatūros privalumus pajus tiek medikai, tiek pacientai.

„Naujos kartos rentgeno aparatas yra kompiuterizuotas, suteikiantis labai ryškų, aiškų vaizdą. Svarbu ir tai, kad ši moderni aparatūra mažiau apšvitina pacientą“, - pabrėžė Palangos ligoninės vadovas.

Maždaug savaitės prireiks, kad ligoninėje būtų išmontuotas senasis rentgeno aparatas bei kabinetas parengtas naujai įrangai. Ši bus sumontuota per keletą savaičių, tuomet, suderinus su Radiacine tarnyba, pradės veikti.

„Planuojame, kad sausio 19 d. turėsime naują rentgeno aparatą, kabinetas vėl bus atidarytas“, - sakė R. Kirstukas.

Teigiamų pokyčių Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Palangos departamente numatoma ir daugiau – šiuo metu modernizuojami Priėmimo – skubiosios pagalbos, Medicininės slaugos ir palaikomojo gydymo skyriai.

Projektas, kurio vertė – maždaug 4 mln. litų, bus įgyvendintas kovą.
Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog turėti modernią gydyklą kurortui itin svarbu.

„Džiaugiuosi įstaigos, jos vadovų veikla – ligoninė renovuojama, įsigyjama nauja aparatūra. Tai yra aktualu ir palangiškiams, ir kurorto svečiams“, - kalbėjo Š. Vaitkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)