„Tiek daug greitosios pagalbos iškvietimų ir vizitų Palangos ligoninės priėmime nebuvo net per vasaros sezono atidarymo šventę, gegužės 12-14 dienomis“, - DELFI sakė laikinai Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojo pareigas einanti Laimutė Ežerinskienė.

Šeštadienį į ligoninės priimamąjį kreipėsi 44, sekmadienį 27 asmenys. Tai - dvigubai daugiau nei įprastą savaitgalį šiame kurorte.

Kad medikai spėtų aptarnauti laisvadieniais prie jūros suvažiuojančius poilsiautojus, nuo birželio pas pacientus važinėja papildoma trečioji greitosios pagalbos brigada. Tradiciškai, pacientai visą parą priimami Palangos ligoninėje, sveikatos priežiūros centre nuolat budi du medikai.

Pasak L.Ežerinskienės, antrus metus iš eilės gydytojams talkina policijos pareigūnai. Nukentėjusieji per muštynes, susižeidę neblaivūs, agresyvūs poilsiautojai – kurorto medikų kasdienybė.

„Įvardyti, kokio amžiaus žmonėm dažniausiai prireikia medikų pagalbos būtų sunku. Nuo traumų, perkaitimo, nudegimų, apsinuodijimų kenčia ir vyresni poilsiautojai ir vaikai. Pavyzdžiui, šį savaitgalį į Palangos ligoninę taip pat buvo paguldyti keli bloguojantys mažyliai“, - sakė medikė.

Palangos greitosios medicinos pagalbos tarnybos medikai ir ligoninės priėmimo gydytojai nespėja agituoti poilsiautojų saugoti savo sveikatą, atsargiai elgtis pajūryje. L.Ežerinskienės nuomone, tai – visuomenės sveikatos specialistų ir pirminių sveikatos priežiūros centrų darbas.

„Mes suteikiame skubią pagalbą. Kitaip tariant – dažniausiai reaguojame į netinkamo elgesio pasekmes“, - apibendrino medikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją