Kavos aparatą nusprendė išsigabenti čia jį pastačiusi įmonė dėl neva per mažos apyvartos.

Absurdišką situaciją savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje aprašęs Pakruojo ligoninės direktorius Vygantas Sudaris pastebėjo, kad kavos aparatas buvo labai reikalingas.

„Kad ir vienas puodelis kavos per dieną atgaivindavo kovojančius su ligomis darbuotojus, ar sušvelnindavo vienatvę ligoniukui, kurio aplankyti šiuo metu niekas negali, – rašė ligoninės vadovas, pridūręs: – Gal yra dar verslininkų, kurie galėtu pastatyti kavos aparatą ligoninėje? Laukiame pasiūlymų info@pakruojoligonine.lt

Portalui „Delfi“ susisiekus su V. Sudariu, gydytojas sakė, kad pasiimti iš ligoninės kavos aparatą jį pastačiusi įmonė nusprendė, nes šioje gydymo įstaigoje pastaruoju metu per mažai nuperkama kavos.

Vygantas Sudaris

„Mes už aparatą nemokėjome. Jis pas mus stovėjo, tik kas mėnesį po 15–20 eurų ligoninei tekdavo sumokėti už elektrą, kurią sunaudodavo aparatas. O daugiau – nei jiems nuostolis, nei mums biznis.

Bet vieną dieną paskambino sako: „Kitur reikia kavos aparato, tai išsivežam“. Sakau: „Vežkitės, jei ligoninėje negalite palikti“. Tai atvažiavo šiandien ir išsivežė“, – pasakojo V. Sudaris.

Direktorius pripažįsta: perkančių kavą išties gerokai sumažėjo, nes dėl koronaviruso ligoninėje buvo mažiau ir pacientų. Kai Pakruojyje buvo stiprus koronaviruso protrūkis, susirgo didžioji dauguma ligoninės darbuotojų, o vienas gydytojas ir mirė, gydymo paslaugos dėl personalo trūkumo buvo smarkiai apribotos.

Vis tik gydytojas stebėjosi, kad tokiu metu, per pandemiją, nuspręsta ligoninę palikti be kavos aparato, kai kava buvo tai, kas praskaidrindavo tiek čia dirbančių medikų, tiek ir čia gydomų pacientų sunkią kasdienybę.

Pakruojo ligoninėje sergančių koronavirusu tiek darbuotojų, tiek ir pacientų gerokai sumažėjo. Šiuo metu čia serga tik du darbuotojai. Visų ligoninės skyrių veikla jau atnaujinta, jokios paslaugos nesustabdytos.

Ligoninėje šiuo metu nebėra COVID-19 sergantiems ligoniams skirto skyriaus, yra tik COVID-19 stebėjimo palata, į kurią pacientas paguldomas, kol nustatoma, ar jis užsikrėtęs koronavirusu, ar ne. Sergantys COVID-19 liga pacientai vežami gydyti į Radviliškį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)