Šiaurinėje uostamiesčio dalyje gyvenantys sutuoktiniai iki šiol negali pamiršti šių metų spalio 22-osios. Ir ne tik dėl to, kad tądien sunegalavusiam jų šeimos nariui netrukus bus atlikta sudėtinga širdies operacija.

Klaipėdiečiai vis dar negali atsitokėti dėl juos tiesiog šokiravusio iškviestos Klaipėdos GMP stoties brigados medikės elgesio. Įtariama, kad ji galėjo bandyti apvogti į ligoninę nuvežtą pacientę.

Pamatė atsitiktinai

Spalio 22 d., prieš vidurnaktį, staiga labai pablogėjo 74 metų klaipėdietės sveikta. Ji patyrė infarktą.

Pensininkės artimieji iškvietė Klaipėdos GMP stoties brigadą. Atskubėję medikai moteriai padarė širdies kardiogramą, užsirašė jos asmeninius duomenis ir skubiai nuvežė į vieną uostamiesčio ligoninių.

„Norėjau GMP brigados automobiliu vykti kartu su mama. Neleido. Sakė, kad nėra jokio reikalo, nes neva vis tiek į ligoninę manęs niekas neįleis. Gerai, jog nepaklausiau.

Su sūnumi iki ligoninės nuvažiavau savo automobiliu. Į ligoninę mane įleido ir labai maloniai elgėsi. Tik jau vėliau aš pradėjau suprasti ir įtarti, kodėl medikė nenorėjo, kad aš važiuočiau kartu su jais“, – pasakojimą pradėjo klaipėdietė.

Privažiavusi prie miesto centre esančios ligoninės moteris pamatė, kad GMP brigados automobilis jau stovi praviromis durelėmis, o jos sunegalavusi mama vežimėliu vežama pro ligoninės duris.

Skubėdama jai iš paskos, eidama pro GMP automobilį, klaipėdietė instinktyviai pro atviras dureles žvilgtelėjo į jo vidų.

„Tai, ką pamačiau, mane privertė sustoti. Automobilio viduje felčerė (vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi) rankoje laikė mano mamos piniginę ir po ją naršė, kažko ieškodama.

Tačiau kokių konkrečiai, pasakyti negalėjo. Felčerė vis bandė manė tildyti, kad neatkreiptų aplinkinių dėmesio. Suprato, jog padarė didžiulę klaidą neuždariusi GMP automobilio durelių“, – prisiminė klaipėdietė.

Įtarimai tik sustiprėjo

Kadangi tuo metu moteris labiausiai jaudinosi dėl mamos sveikatos, pokalbį su GMP brigados medike baigė ir nuskubėjo į ligoninę. Tačiau kitą dieną atvykus aplankyti mamos, šis įvykis ne tik vėl prisimintas, bet ir įgavo naujų spalvų.

„Kalbėdama su mama sužinojau, kad minėta felčerė važiuojant į ligoninę dar kartą paprašė dokumento, kuris jai buvo duotas. Nusirašiusi duomenis, jį grąžino. Beje, paprašyti dokumentai jai duoti ir dar būnant namuose.

Paklausiau mamos, kodėl ji savo rankinę paliko GMP automobilyje, o ne pasiėmė su savimi. Atsakė, jog norėjo pasiimti, tačiau felčerė patikino, kad jai su rankine bus nepatogu. Sakė, jog ją pati atneš.

Rankinėje buvusioje piniginėje mama turėjo 60 eurų.

Beveik neabejoju, kad visų ar bent dalies pinigų tikrai būtų nelikę, jei nebūčiau atsitiktinai pastebėjusi po piniginę besikuičiančios felčerės. O juk tą piniginę dar reikėjo surasti rankinėje“, – sakė klaipėdietė.

Kreipėsi į vadovybę

Aplankiusi mamą, šią istoriją moteris papasakojo prie ligoninės atsitiktinai sutiktiems policininkams. Sužinoję, kad jokia materialinė žala nepadaryta, pareigūnai labai suabejojo, ar dėl tokio įvykio bus pradėtas oficialus ikiteisminis tyrimas. Tačiau pasiūlė kitą dieną (buvo sekmadienis) atvykti į komisariatą.

Moteris nusprendė į policiją nevykti. Kreipėsi tiesiai į Klaipėdos GMP stoties vyriausiąjį gydytoją Rimvydą Juodviršį.

Rimvydas Juodviršis

„Tiesiai šviesiai paklausiau, ar knaisiotis pacientų asmeniniuose daiktuose kažko ieškant yra normali praktika šioje įstaigoje“, – teigė klaipėdietė.

Ne pirmas kartas?

Sutuoktiniai šią nemalonią istoriją paviešinti nusprendė neatmesdami galimybės, kad tai nebuvo atsitiktinumas.

„Kas gali paneigti, kad nuo šios felčerės nenukentėjo ir daugiau į ligoninę vežamų ligonių.

Žinau tik viena. Kai apie mano istoriją sužinojo kiti uostamiesčio GMP medikai, jie tarpusavyje pradėjo kalbėti, kad ši felčerė pagaliau įkliuvo“, – sakė klaipėdietė.

Laukia tyrimo rezultatų

Klaipėdiečiai sutuoktiniai kol kas iš Klaipėdos GMP stoties vyriausiojo gydytojo R. Juodviršio sulaukė tik pranešimo apie pradėtą tyrimą.

„Informuojame, kad Jūsų „Pranešimas dėl darbo etikos pažeidimo“ gautas ir užregistruotas VšĮ Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotyje. Įvykio tyrimui sudaryta komisija.

Pagal teisės akto Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo 23 str. 6 p. bei VšĮ Klaipėdos GMP stoties Vidaus darbo tvarkos taisykles atsakymą gausite 20 darbo dienų bėgyje“, – klaipėdiečius informavo Klaipėdos GMP stoties vyr. gydytojas R. Juodviršis.

Nieko panašaus nėra buvę

R. Juodviršis „Vakarų ekspresui“ sakė, šis įvykis tikrai bus ištirtas ir bus pateikti visi atsakymai.

„Turime moters pareiškimą. Sudarėme komisiją, kuri viską ištirs, ir moteris gaus atsakymą.

Kol kas ji jokių įrodymų mums nepateikė. Įvykį, kuris neva buvo, matė tik ji viena. Ir čia yra tokia jos nuomonė.

Mūsų medikė aiškina, kad į ligoninę vežama minėta pacientė turėjo kelis krepšius. Važiuojant iš vieno jų daiktai iškrito ir sustojus prie ligoninės ji juos tiesiog rinko. Tuo metu pribėgo moteris ir sukėlė skandalą“, – sakė R. Juodviršis.

Klaipėdos GMP stoties vadovas patikino, kad dėl minėtos medikės darbo ar elgesio anksčiau nekilo absoliučiai jokių įtarimų. Kaip ir dėl kitų stoties darbuotojų.

„Pas mus tokių atvejų niekada nėra buvę. Mūsų medikai po pacientų daiktus tikrai nesirausia ir nieko neieško.

Štai ir visai nesenai viena namuose mūsų medikų brigados apžiūrėta moteris pasigedo mobiliojo telefono. Neva jis dingo. Skambino mus su didžiausiomis pretenzijomis ir triukšmais.

O po to pati telefoną rado savo lovoje, po pagalve. Tai atėjo pas mus su tortu ir atsiprašė“, – savo darbuotojais neabejojo Klaipėdos GMP stoties vyr. gydytojas R. Juodviršis.