"Aš apskritai esu prieš rūkymą. Be to, į pliažą ateina ir vaikų, ir, pavyzdžiui, astma sergančių žmonių, todėl jiems tikrai kenkia cigarečių dūmai. Rudenį miesto tarybai teiksiu sprendimo projektą, kurį patvirtinus Palangos paplūdimiuose būtų draudžiama rūkyti", – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Jis tvirtino, jog kol kas nelabai įsivaizduoja, kas ir kaip kontroliuotų, kad žmonės paplūdimiuose nerūkytų, jei toks draudimas įsigaliotų. "Miesto taryba gali patvirtinti daug taisyklių, tačiau svarbu numatyti, kaip kontroliuoti, kad jų būtų laikomasi. Popierinių taisyklių tikrai nereikia kurti", – įsitikinęs kurorto vadovas.

Jis teigė, kad jau yra suplanuotas susitikimas su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku, kurio Š.Vaitkus ir paklausiąs, kaip uostamiesčio paplūdimiuose kontroliuojama, kad žmonės nerūkytų.

Klaipėdos pliažuose rūkyti uždrausta nuo praėjusių metų vasaros. Nors pareigūnai baudomis nesišvaisto, tačiau draudimas rūkyti yra ne popierinis – žmonės jo paiso.

Rūkalius labiausiai kontroliuoja aplinkiniai žmonės. Jie žino, jog rūkyti paplūdimiuose draudžiama, todėl greta dūmą pešančio žmogaus paprašo paėjėti į rūkaliams skirtą vietą.

Neringos paplūdimiuose draudimas rūkyti įsigaliojo dar anksčiau. Juose taip pat įrengtos specialios rūkymo vietos, todėl konfliktų tarp žalingų įpročių turinčių žmonių ir nerūkančių poilsiautojų nekyla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją