Bangladeše gyvenanti 20-metė Arifa Sultana vasario pabaigoje susilaukė sūnaus. Po 26 dienų jai vėl reikėjo vykti į ligonine. Moteris skundėsi pilvo skausmais. Apžiūrėję pacientę, gydytojai sužinojo, jog kitoje jos gimdoje auga dvyniai. Moteriai buvo atliktas skubus cezario pjūvis.

Gimę dvyniai buvo sveiki, nepatyrė jokių komplikacijų ir vos po kelių dienų jiems buvo leista vykti namo.

Atokiame Bangladešo kaime gyvenanti A. Sultana negalėjo patikėti, kad mažiau nei po mėnesio jos šeimoje atsirado dar pora naujagimių. Ne ką mažiau nustebinti buvo ir patys gydytojai.

„Man niekada neteko su tuo susidurti. Prieš 26 dienas sūnų pagimdžiusi pacientė savo įsčiose nešiojo dvynukus“, – stebėjo gydytoja Sheila Poddar.

Pasak akušerės, gimdyvė ir jos vyras gyvena labai vargingai ir besilaukiančiai moteriai nebuvo atliktas joks tyrimas ultragarsu.

„Ji nė nenutuokė, jog laukiasi dar dviejų kūdikių – mergaitės ir berniuko“, – tęsė gydytoja.

Visi 20-metės vaikai – sveiki. Tik pirmasis sūnus gimė truputį per anksti, tačiau jis stiprėja, jo sveikatos būklė – gera.

Dvi gimdos – ne toks jau retas reiškinys

Singapūro ginekologas Christopheris Ng teigė, kad dvi gimdos – ne toks jau retas reiškinys, kaip žmonėms gali pasirodyti.

„Ultragarso tyrimą atliekant pirmosiosmis nėštumo savaitėmis, dvi gimdas pamatyti galima, tačiau viena jų įprastai yra pasislėpusi, – sakė jis. – Ovuliacijos metu buvo apvaisinti trys nėščiosios kiaušinėliai, kurių du „apsigyveno ramesnėje ir ne taip gerai matomoje“ gimdoje.“

A. Sultana džiaugiasi, kad visos trys jos atžalos yra sveikos, tačiau šeimą neraminą, jog jų auginimas sukels finansinių iššūkių. Moters vyras per mėnesį uždirba vos $95. Jis sakė iš visų jėgu stengsiantis tinkamai pasirūpinti šeima.