Birželio 13-ąją atlikus tyrimus, konstatuota, kad čia maudytis nereikėtų.

Tos pačios dienos duomenimis, kaip BNS skelbė ketvirtadienį, higienos normos viršytos ir Kaune, senajame paplūdimyje Nemune prie pėsčiųjų tilto, bei Jonavos rajono Žeimių ir Užusalių tvenkiniuose.

Daugumos kitų tirtų šalies maudyklų ir poilsio zonų vanduo atitiko higienos reikalavimus. Kol kas informacijos nepateikiama apie Vilniaus, Kretingos ir Mažeikių rajonų maudyklų vandens kokybę, žadama tai padaryti birželio pabaigoje.

Ežeruose, kur tarša anksčiau buvo padidėjusi, paskutiniais duomenimis, higienos normos neviršijamos ir maudytis galima. Tai Vievio ežeras Elektrėnų savivaldybėje, Orijos ežeras Kalvarijos savivaldybėje, Kelmės rajono Gauštvinio ežeras.

Nepateikiama naujų duomenų apie Varėnos rajono Žiežulio ežerą, kuriame pavojinga tarša užfiksuota gegužės pabaigoje.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras įspėja, kad besimaudantiems vandenyje, užterštame mikroorganizmais, tokiais kaip žarniniai enterokokai ar žarninės lazdelės, galima susirgti odos infekcijomis, nurijus tokio vandens rizikuojama susirgti virškinamojo trakto infekcinėmis ligomis. Kitos galimos infekcijų vietos - akys, ausys, nosies ertmė, viršutiniai kvėpavimo takai.