„Man pasakė, kad eilė yra 8 mėnesiai! Dar pridūrė, kad laukiančiųjų eilėje yra jau virš 2000, tai manęs net neregistravo“, – portalui „Delfi“ pasakojo moteris.

Kodėl Santaros klinikose tokios didelės eilės pas gydytojus dermatologus, kalbėjomės su Santaros klinikų Dermatovenerologijos centro vadovu Tadu Raudoniu.

Gydytojas paaiškino, kad Dermatovenerologijos centras yra Santaros klinikų padalinys. O Santaros klinikos yra III lygio ligoninė, kurioje visų pirma turėtų koncentruotis sudėtingiausi medicininiai atvejai, jų diagnostika bei gydymas.

Tadas Raudonis

„Realybė tokia, kad norinčiųjų gauti konsultaciją yra 2–3 kartus daugiau nei galima priimti, todėl yra sudaromi laukiančiųjų sąrašai. Tokia situacija yra susiklosčiusi dėl to, kad pacientai tretinio lygio konsultacijai, kuriai nereikalingas gydytojo siuntimas, registruojasi iš visos Lietuvos dėl pačių įvairiausių priežasčių, kurių nemenką dalį galėtų išgydyti antrojo lygio, t.y. poliklinikų, specialistai (aknę, nagų grybelį, karpas ir pan.).

Siekiant sumažinti konsultacijų laukimo laiką, siūloma pirmiausia registruotis poliklinikų dermatovenerologų konsultacijai. Svarbu tai, kad pacientams, turintiems II lygio dermatologo siuntimą, yra sudarytos sąlygos Santaros klinikų Dermatovenerologijos centro gydytojo konsultaciją gauti itin greitai – per vadinamąjį „žaliąjį koridorių“, – sakė gydytojas T. Raudonis.

Primename, kad „žalieji koridoriai“ Santaros klinikų pacientams padeda greičiau sulaukti pagalbos dėl onkologinės ligos diagnozės patvirtinimo ir gydymo. Jais siekiama pagreitinti paciento, kuriam įtariama onkologinė liga, registraciją, tyrimus ir gydymą per trumpiausią laiką.

„Žaliųjų koridorių“ sistema orientuojama į pacientus, kuriems yra nustatyta piktybinė liga arba kitose įstaigose, teikiančiose antrinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, įtarus piktybinę ligą.

„Žaliaisiais koridoriais“ numatomas aiškus kelias, kaip pacientui patekti į tretinio lygio paslaugas teikiančią įstaigą, kad gydymas prasidėtų kuo skubiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)