Manoma, kad apsinuodijimą sukėlė Nyderlandų kompanijos „Foppen“ padalinyje Graikijoje pagamintos rūkytos lašišos partija, kurioje nustatyta tarša Salmonella Thompson bakterijomis.

Paaiškėjus pirmiesiems oficialių tyrimų rezultatams, spalio 1d. įmonė atšaukė iš rinkos visą įtarimų sukėlusią produktų partiją. Tuo metu jau buvo užregistruota daugiau kaip 300 susirgusių asmenų.

Kompanija „Foppen“ savo gaminiais prekiauja daugelyje pasaulio šalių, tačiau apsinuodijimo maistu atvejis susijęs tik su Nyderlandais. Iš kitų valstybių informacijos apie panašius susirgimus negauta.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Lietuvoje šios kompanijos produkcija neprekiaujama, o didžioji dalis parduodamos rūkytos lašišos gaminių yra pagaminti mūsų šalyje, nedideli kiekiai įvežami iš Norvegijos. Iš Graikijos į Lietuvą nei žuvis, nei jos gaminiai neįvežami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)