Kanapės gali padėti virškinimui

Kanapių sėklų lukštuose yra didelis kiekis tirpios ir netirpios ląstelienos, kuri yra naudinga virškinimui, nes išvalo gaubtinę žarną. Ląsteliena taip pat padidina sotumo jausmą, taigi jų valgymas suteikia ilgesnį pilnumo jausmą.

Kanapių sėklos yra puikus baltymų šaltinis

Daugiau nei ketvirtadalis kanapių sėklų kalorijų yra iš aukštos kokybės baltymų, taigi jos pirmauja prieš kitą „supermaistą“, tokį kaip čija sėklos. Pagal svorį kanapių sėklos turi panašų kiekį baltymų kaip ir jautiena, aviena ar vištiena, taigi tai yra puikus baltymų šaltinis vegetarams ir veganams.

Kanapės gerina raumenų veiklą

Kanapių sėklos turi devynias esmines amino rūgštis, kurių mūsų organizmas pats negamina. Šios amino rūgštys gerina raumenų ir smegenų veiklą bei bendrą organizmo ląstelių, audinių ir organų priežiūrą.

Kanapės gali apsaugoti nuo Alzheimerio ligos

Omega-3 riebalų rūgštys pirmiausia buvo rastos žuvyje, tačiau paaiškėjo, kad jų turi ir kai kurie augalai bei riešutai, įskaitant kanapių sėklas. Omega-3 riebalų rūgštys ne vien mažina kraujospūdį ir riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, tačiau taip pat gali apsaugoti nuo Alzheimerio ligos.

Kanapės gali pagerinti kaulų sveikatą

Kanapės ne vien turi daug Omega-3 riebalų rūgščių, tačiau taip pat yra puikus Omega-6 riebalų rūgščių šaltinis. Šios rūgštys skatina plaukų ir odos augimą, palaiko gerą kaulų sveikatą, reguliuoja medžiagų apykaitą ir gerina smegenų veiklą.

Kanapės gydo odos ligas

Iš kanapių sėklų išgaunamas aliejus regeneruoja ir maitina sausą odą, apsaugo ją nuo senėjimo ir gali palengvinti kai kurių odos ligų, tokių kaip egzema, simptomus.

Kanapės sumažina priešmenstruacinio sindromo (PMS) ir menopauzės simptomus

Kanapių sėklose randama gama-linoleno rūgštis natūraliai subalansuoja hormonus. Be to, kitų tyrimų rezultatai parodė, kad šios sėklos gali sumažinti menopauzės simptomus.

Kanapės yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis

Kanapių sėklos yra puikus imuninę sistemą stiprinančio vitamino E šaltinis ir juose gausu geležies, cinko, magnio, kalio ir forforo.