Kaip pasakojo RVUL komunikacijos atstovė Asta Bagdonavičienė, nuotraukoje užfiksuotas pagrindinis ligoninės įėjimas.

Jis šiuo metu būna atidarytas tik du kartus per dieną – per pietus, kai įleidžiami lankytojai, ir vakariniu laiku, kai priimami siuntiniai pacientams iš artimųjų.

„Nuo pat karantino pradžios šiuo centriniu įėjimu pacientai nesinaudoja. Skubios pagalbos besikreipę pacientai įeina per skubiosios pagalbos skyrių, planinės operacijos ir konsultacijos vyksta per konsultacijų centrą“, – kalbėjo A. Bagdonavičienė.

Pasak pašnekovės, nuo 11 iki 13 valandos yra lankymo laikas, kai visi suplūsta pas artimuosius. Taip pat A. Bagdonavičienė paaiškino, kodėl prie durų susidariusi tokia didelė lankytojų eilė.

Eilės prie RVUL

„Pacientų lankymas vyksta iš anksto užsiregistravus. Kad kuo mažiau pašalinių patektų į ligoninę, artimieji turi užsiregistruoti, – sakė A. Bagdonavičienė.

– Kai atvyksta į ligoninę, būtent prie šito pagrindinio įėjimo vyksta sąrašų sutikrinimas, temperatūros matavimas, rankų dezinfekavimas. Dėl to jie visi laukia lauke ir tik per tokį filtrą perėję įeina į vidų pas skyriuje gulinčius pacientus.“

Nusiskundimų, kad kas nors per tokias eiles nepatektų pas artimuosius, pasak pašnekovės, kol kas ligoninė neišgirdo.

„Žinoma, galbūt keista žmonėms matyti tokias eiles, jas fotografuoja jau ne pirmą kartą. Bet yra įstaigų, kurios išvis lankytojų neįleidžia. Tai – kompromisas, su kuriuo tenka šiuo metu susitaikyti, norint pamatyti savo artimuosius“, – sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)