„Įgimta plaučių arterijos stenozė duoda kraujagyslių susiaurėjimą ir nebegauna širdelė pakankamai deguonies, taip išsivysto išeminė širdies liga“, – DELFI pasakojo Šiaulių ligoninės atstovė spaudai Zita Katkienė.

Tragedija įvyko pirmadienio vakarą. Vaiko mama gimdė natūraliai. Kaip DELFI perdavė ligoninės atstovė spaudai, pasak medikų, mamai neiškilo jokių gimdymo komplikacijų, ji gimdė natūraliai.

„Kūdikis gimė, gimęs iškart neverkė, paskui gydytojai atgaivino, pradžioje jis verkė, tada paguldė į inkubatorių ir paskui pasakė, kad numirė“, – yra pasakojusi vaiko mama.

Mama įtarė, kad kažką praleido gydytojai.

„Man labai sunku suprasti, kad per visą nėštumo laiką reguliariai vaikščiojau pas ginekologus, darė tyrimus, viskas buvo gerai. Gimdymo metu gydytojai nedarė Cezario pjūvio, nors buvo žali vandenys, sėdimoje padėtyje vaikas turėjo gimti. Kažkaip man labai keista“, – pasakojo moteris.

Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos direktorius prof. dr. Linas Rovas tikino, kad prieš gimdymą nebuvo jokių įtarimų dėl vaisiaus būklės, gimdymas praėjo sklandžiai.

„Šiuo metu klaidų, kurias galėjo sąlygoti žmogiškas faktorius, nematome“, – po gimdymo sakė L. Rovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)