Amerikoje atliktas tyrimas parodė: nuolat geriantys pieną ir valgantys pieno produktus – jogurtus, sūrius, netgi ledus, žmonės geriau atlieka smegenų būklės vertinimo testus.
Mokslininkai pateikė klausimų sąrašą 927-iems žmonėms 23 – 98 m. amžiaus. Paskui savanoriams keliais testais patikrino koncentraciją, atmintį ir sugebėjimą mokytis. Tyrėjai aprašė rezultatus žurnale „International Dairy Journal“.
Pasirodo, geriausiai atminties testą atliko mažiausiai 5 – 6 kartus per savaitę valgantys pieno produktų žmonės. Retai valgantys pieno produktų kai kurias užduotis atliko penkis kartus prasčiau nei tie, kurie valgo pieno gaminių 2 – 4 kartus per savaitę.
Tikėtina, kad pieno produktuose yra medžiagų, kurios gerina atmintį. Specialistai akcentuoja magnį. Dėl maistingųjų medžiagų gausos pieno produktai saugo nuo širdies ligų, hipertonijos ir yra naudingi smegenims.