Amerikoje atliktas tyrimas parodė: nuolat geriantys pieną ir valgantys pieno produktus – jogurtus, sūrius, netgi ledus, žmonės geriau atlieka smegenų būklės vertinimo testus.

Mokslininkai pateikė klausimų sąrašą 927-iems žmonėms 23 – 98 m. amžiaus. Paskui savanoriams keliais testais patikrino koncentraciją, atmintį ir sugebėjimą mokytis. Tyrėjai aprašė rezultatus žurnale „International Dairy Journal“.

Pasirodo, geriausiai atminties testą atliko mažiausiai 5 – 6 kartus per savaitę valgantys pieno produktų žmonės. Retai valgantys pieno produktų kai kurias užduotis atliko penkis kartus prasčiau nei tie, kurie valgo pieno gaminių 2 – 4 kartus per savaitę.

Tikėtina, kad pieno produktuose yra medžiagų, kurios gerina atmintį. Specialistai akcentuoja magnį. Dėl maistingųjų medžiagų gausos pieno produktai saugo nuo širdies ligų, hipertonijos ir yra naudingi smegenims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)